Home / archiefcentraal / dunnewind verhuisd en klaar voor toekomst

dunnewind verhuisd en klaar voor toekomst

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar eind april was het dan eindelijk zover. Edward Dunnewind verhuisde met zijn autobedrijf van het Havengebied naar het nieuwe pand aan de Veldkampweg. “Het proces liep al acht jaar,” aldus Dunnewind. “In juli zijn we begonnen met de bouw en vervolgens is het perfect verlopen.”

De eigenaar toont zich erg tevreden over het nieuwe pand. “In verband met de ontwikkelingen rond de Drieslag moesten we verhuizen uit het Havengebied. We wisten de laatste acht jaar dat we zouden vertrekken, dus sindsdien hebben we weinig meer geïnvesteerd. Alles begon daar natuurlijk wat gedateerd te raken. Nu zijn het pand, de inrichting en de apparatuur allemaal weer het nieuwste van het nieuwste. We gaan van 3400 naar 6000 vierkante meter. We hebben dus veel meer oppervlakte, een grotere showroom en de mogelijkheid om alle auto’s ’s nachts achter afgesloten hekwerk te plaatsen. We zijn er dus flink op vooruit gegaan.”

Edward’s vader Henk Dunnewind opende het bedrijf al in 1963 in Witharen. Al gauw vertrok hij naar een pand aan de Hardenbergerweg in Ommen, waarna het bedrijf sinds 1978 in het Havengebied gevestigd was. In 1983 volgde nog een uitbreiding. “In het begin verhuurde mijn vader veel auto’s en importeerde hij Kevers uit Duitsland. Toen hij begon had vrijwel niemand zelf een auto en huurden de mensen er vaak een voor bijvoorbeeld een dagje weg. Al snel kwam daar natuurlijk verandering in en wij zijn daarin mee gegroeid.”

Het autobedrijf groeide volgens Dunnewind uit tot een begrip in Ommen en omgeving en ontwikkelde zich tot een allround-bedrijf met een breed pakket. “Wij zijn Daihatsu-dealer, maar we verkopen nieuwe auto’s van diverse merken. Daarnaast verkopen we echter ook gebruikte auto’s en bedrijfswagens en verder doen we veel aan verhuur van auto’s, busjes en kleine vrachtwagens. We hebben ruim honderd verhuur- en lease-auto’s rond rijden. Om het plaatje compleet te maken hebben we ook twee wasboxen, een ‘roll-over’ en een tankstation. Al met al zijn we dus een compleet bedrijf.”

Sinds de verhuizing op 24 april zitten Dunnewind en zijn mensen nog wel even tussen ‘de verhuisdozen’. “Het is allemaal nog niet helemaal klaar, dus de officiële opening laat nog even op zich wachten. Wanneer dat gaat gebeuren weet ik niet, maar een openingsfeestje gaat er zeker komen.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.