Home / archiefcentraal / duizendste deelnemer burgernet in zonnetje

duizendste deelnemer burgernet in zonnetje

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven uit de gemeente dat ingezet wordt voor de opsporing van een dader, vermist persoon of een voertuig. De Burgernetdeelnemers krijgen een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een tekstbericht per sms met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig.

Het streven vooraf was om een dekkingspercentage van 5 procent in Dalfsen te halen. Dat is gehaald, vertelt Remco Hendriks van de gemeente. “We hadden wel verwacht dat we het percentage zouden halen, want Dalfsenaren zijn ook altijd vrij trouw met enquêtes. Hopelijk gaan we richting de 6, 7, of 8 procent. Meer is natuurlijk beter; hoe meer ogen, hoe meer je ziet.”

Het netwerk is nog niet nodig geweest. “Er is nog niets gebeurd, het is relatief rustig. Maar in Zwolle en Raalte heeft het al een aantal keer tot oplossingen geleid.” Wie een actieve rol wil spelen bij de veiligheid van zijn of haar woon- en leefomgeving en 16 jaar of ouder is kan zich aanmelden op www.burgernet.nl

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.