damovo 2012 zeer geslaagd

De DAMOVO-dagen waren ook dit jaar weer een groot succes. Van 16 tot en met 19 mei was het feest in Dalfsen. Het bestuur kijkt tevreden terug op vier fantastische dagen met gezelligheid, kermis en muziek.

Het feest ging woensdag van start met de kermis. Het was meteen gezellig druk rondom het gemeentehuis van Dalfsen. In de feesttent was men op dat moment druk bezig met de voorbereidingen van de seniorenmiddag. Theatergroep ‘Mooi weer’ gaf een prachtige voorstelling met nostalgische elementen, humor en aansprekende liedjes uit heden en verleden. De bewoners van woonzorgcentrum Rosengaerde en andere aanwezigen hebben geweldig genoten. ’s Avonds stonden de zes muzikanten van coverband Barcode op de bühne. De band speelde covers van goud van oud, meezingers, vette rock en dancehits, kortom van alle markten thuis.

De volgende ochtend stonden de eerste fietsers al klaar om te beginnen aan de fietstocht die uitgezet was door Toerclub Dalfsen. Er kon gekozen worden uit een fietsroute van 15, 30 of 45 kilometer. Bij terugkomst was iedereen vol lof over de leuke route die ze gefietst hadden. ’s Middags kwam Clown Snorre speciaal voor de kleintjes naar Dalfsen. Met zijn interactieve voorstelling zorgde hij er voor dat zowel jong als oud zich vol enthousiasme hebben uitgeleefd. RadioNL was dit jaar ook weer van de partij met de Drive-In Show. DJ George Akkerman, die op de zaterdagochtend te horen is op RadioNL, draaide zijn muziek in de feesttent. Andre Hazes look-a-like Henri van Velzen pakte ook nog even de microfoon en zong bekende Hazes liedjes maar ook nummers van zijn eigen album. DJ Buffel, geboren en getogen in Dalfsen, heeft s’avonds heerlijke muziek gedraaid in de feesttent. Rik Hogenkamp is niet alleen goed met de knoppen, maar speelde in het verleden ook in de Dalfsense rock-formatie Approved.

De derde DAMOVO-dag begon met een hoop getrommel. In samenwerking met “Doomijn” werd er een workshop djembé georganiseerd tijdens de kindermiddag. Een djembé is een met de hand bespeelde, uit West-Afrika afkomstige, bekervormige trommel. Tegelijkertijd was er ook de jaarlijkse kinderrommelmarkt. Ongeveer tien kinderen hadden een plekje in de feesttent ingericht om hun spulletjes te verkopen. Die middag werd ook de uitslag van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. Alle prijswinnaars hebben een waardebon gekregen waar ze zelf iets leuks voor kunnen kopen. De Dalfser topformatie NIKX trad ’s avonds op in de feesttent, met aansluitend een geweldig vuurwerk, dat langs de Vecht werd afgestoken.

Op de laatste DAMOVO-dag hadden de kinderen het erg naar hun zin in Treintje Bello. Treintje Bello reed elk uur enkele rondjes langs het sportpark en weer terug via de Brinkweg. Voor de avond strikte de organisatie Pater Moeskroen. De band rukte uit met een vrachtwagen vol feestelijke hits. DJ Buffel zorgde voor de tweede keer deze week voor de nodige gezelligheid wanneer Pater Moeskroen niet op het podium stond.

De stichting DAMOVO blikt terug op wederom zeer geslaagde DAMOVO-dagen en bedankt een ieder die meegeholpen heeft, want zonder hen was het niet mogelijk geweest om dit meerdaagse evenement te organiseren. Speciale dank gaat naar alle sponsoren. Overigens is de stichting DAMOVO nog op zoek naar een nieuwe penningmeester. Belangstellenden kunnen zich melden via info@damovodalfsen.nl. Alle dagen zijn er foto’s gemaakt, in totaal ruim 700. Je kan ze bekijken op de website van DAMOVO: www.damovodalfsen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.