dames sv nieuwleusen kampioen

De dames van SV Nieuwleusen hebben de competitie afgesloten met een kampioenschap. Concurrent ZAC was uit nog te sterk, maar thuis werden de Zwolse meiden met 4-2 over de knie gelegd. Eigen publiek langs de lijn was een extra steuntje in de rug.

Vooraf was de spanning te snijden, maar werd ook al voorzichtig het woord ‘kampioen’ uitgesproken en met een Cruijffiaanse spreuk ‘je moet schieten, anders kun je niet scoren’ betraden de dames het veld. Maar dat dachten ze bij ZAC ook. Na een kwartier was het 0-1 (penalty). Nieuwleusen liet zich niet van de wijs brengen en bleef met opgeheven hoofd voetballen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel vrij snel door een afstandsschot van Astrid Visscher. Ook de 2-1 werd gemaakt door Astrid met een mooi schot die in de rechter kruising belandde. Eenmaal op voorsprong kreeg SV Nieuwleusen meer zelfvertrouwen en werden er mooie combinaties gemaakt.

Bij rust stond het 2-1. En al snel na de thee gooide Nieuwleusen de wedstrijd op slot. Corina Klomp wed getackeld, Laura Krul schot de vrije trap binnen: 3-1. Mede door goed keeperswerk van Elsbeth Bloemers scoorde ZAC in die tweede helft nog maar een keer. Corina Klomp tekende voor de eindstand: 4-2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.