Home / archiefcentraal / dalfsen gaat nog niet aanvullend bezuinigen

dalfsen gaat nog niet aanvullend bezuinigen

De gemeente Dalfsen hoeft nog niet aanvullend te bezuinigen. De jaarrekening 2011 is gesloten met een voordelig saldo van ruim 840.000 euro en de voorjaarsnota 2012 toont een sluitend meerjarenperspectief 2012-2016. Het overschot van 2011 wordt dit jaar toegevoegd aan de algemene reserve.

Voorbeelden van tegenvallers die zijn meegenomen in de voorjaarsnota: een structureel lager dividend van de BNG, gevolgen van de nieuwe cao en uitgaven leerlingenvervoer. Dat zijn veel rijksbezuinigingen die de gemeente moet opvangen. Meevallers waren er in de vorm van lagere uitgaven voor de WMO, een bijstelling algemene uitkering gemeentefonds en het inzetten van de stelpost gevolgen bestuursakkoord.

De miljardenbezuinigingen uit het Lenteakkoord van het Rijk zijn nog niet meegenomen in de voorjaarsnota. Maar mochten er extra bezuinigingen uit Den Haag komen, kan de gemeente deze opvangen met de stelpost, vertelt wethouder Evert Goldsteen. Nadelen tot circa een half miljoen kunnen worden opgevangen. “Maar de financiële gevolgen van de decentralisatie van de AWBZ en Wet Werken Naar Vermogen zijn nog niet in beeld.”

Op maandag 18 juni wordt vanaf 19.00 uur de jaarrekening 2011 behandeld en vastgesteld in de gemeenteraad. De voorjaarsnota 2012 en het investeringsplan worden aansluitend in eerste termijn behandeld met daarbij de algemene beschouwingen van de raadsfracties.

Op donderdag 21 juni worden vanaf 15.00 uur de voorjaarsnota 2012 en het investeringsplan in tweede termijn besproken en zal de besluitvorming plaatsvinden in de gemeenteraad.

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.