Home / archiefcentraal / courgettejam op je brood een workshop

courgettejam op je brood een workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Op verzoek het recept van de courgettejam.

1 kg schoongemaakte courgette,

2 citroenen,

rasp van 1 citroen,

1 pers sinasappel,

2 tl italiaanse kruiden,

2 tl kaneel,

1pond geleisuiker speciaal.

Bereiding:

Courgettes goed afspoelen, de zaadlijsten verwijderen, niet schillen.

Gourgettes raspen met rasp of keukenmachine, sinasappel en de citroenen persen.

Courgettes, sap, citroenrasp en kruiden door elkaar roeren en aan de kook brengen. Onder af en toe roeren 10 minuten zachtjes laten koken.

De geleisuiker toevoegen en nog 4 minuutjes zachtjes laten koken.

Daarna in de schoongemaakte potjes gieten, goed afsluiten en even omgekeerd laten staan.

Heerlijk op een beschuitje met roomboter.

Kijk ook eens www.hetnatuurlijkhuus.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.