Home / archiefcentraal / cantatedienst bach in grote kerk dalfsen

cantatedienst bach in grote kerk dalfsen

In de Grote Kerk in Dalfsen vinden weer cantatediensten plaats. Zondag 3 en 10 juni worden er weer cantates van Bach gezongen. De cantate met nummer 150 is één van de eerste cantates die Bach heeft gecomponeerd. De tekst is gebaseerd op psalm 125, aangevuld met vrije poëzie. Het gaat om een korte, maar zeer rijke cantate, boordevol vernuftige symboliek.

Het oecumenische projectkoor bestaat uit zangers en zangeressen van de Katholieke Kerk, de Brugkerk en de Grote Kerk van Dalfsen en Lemelerveld. Het koor wordt begeleid door professionele musici, viool, cello, fagot en orgel. Dirigent van het geheel is Wim van Lenthe.

De uitvoering is op 3 juni om 19.00 uur in de Grote Kerk in Dalfsen (in een oecumenische dienst) en op 10 juni om 10.00 uur in de Brugkerk te Lemelerveld op uitnodiging. Aan de uitgang is er een collecte voor de gemaakte onkosten.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.