burgemeester noten neemt duofiets in gebruik

Burgemeester Han Noten van Dalfsen zal vrijdag 18 mei de duofiets van Duurzaam Hoonhorst in gebruik nemen. Deze fiets wordt gestald bij zorgboerderij Damhoeve. Vanuit de doelstelling van Duurzaam Hoonhorst om de mobiliteit van ouderen te vergroten, is het idee ontstaan om een duofiets voor het dorp beschikbaar te stellen. “Altijd met zijn tweeën en met de wind in de rug, wat de fiets is elektrisch ondersteund, om duurzame contacten te kunnen blijven onderhouden en mo van de prachtige omgeving van Hoonhorst te kunnen genieten”, aldus de organisatie.

Duurzaam Hoonhorst heeft tot doel om de leefbaarheid in Hoonhorst op peil te houden en waar nodig te vergroten. Naast opwekken van duurzame energie is een van de speerpunten van Duurzaam Hoonhorst dat iedereen tussen 0 en 100 jaar in het dorp kan wonen. Hierbij wordt vooral ook naar de oudere groep inwoners gekeken. Er zijn diverse plannen benoemd om deze groep te helpen om langer (zelfstandig) in de dorpsgemeenschap te houden en hen een sociale oudere dag te geven. Een van die plannen is om de mobiliteit van ouderen, die zelf minder mobiel zijn, te vergroten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.