beautyplusbus toert door overijssel

De BeautyPlusBus van het Nationaal Ouderenfonds rijdt van 15 tot en met 29 mei langs zorginstellingen in de provincie Overijssel. In deze compleet ingerichte mobiele beautysalon worden ouderen volledig in de watten gelegd met gratis beautybehandelingen. De BeautyPlusBus is mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Het Nationaal Ouderenfonds vindt het van groot belang dat er in deze tijd van forse bezuinigingen in de zorg weer eens positieve aandacht komt voor de bewoners van woonzorgcomplexen. Het Ouderenfonds wil daarom breed uitdragen dat ouderen ertoe doen en dat welzijnsactiviteiten van groot belang zijn. “Een grote groep ouderen voelt zich erg eenzaam. Juist dat beetje persoonlijke aandacht is voor veel mensen zeer belangrijk”, aldus directeur Jan Romme.

In de BeautyPlusBus krijgen de ouderen een heerlijk verwenmoment. Zo is onder andere een gezichtsbehandeling, manicure of voetmassage mogelijk. In de bus kunnen vier ouderen tegelijk worden behandeld. Dit gebeurt door verschillende schoonheidsspecialistes en stagiaires, die door de specialistes begeleid worden.

Een goed verzorgd uiterlijk is van groot belang voor het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen. Wie er goed verzorgd uitziet, krijgt positievere reacties van de buitenwereld. Ouderen die in de BeautyPlusBus komen, krijgen niet alleen een behandeling, maar ook schoonheidsproducten en tips mee voor een goede uiterlijke verzorging en gezondheid.

Het gegeven dat er in de zorg vaak alleen nog maar tijd is voor de basiszorg en niet meer voor de welzijnskant vindt het Ouderenfonds zorgelijk. De primaire zorgtaken worden verricht maar tijd voor een gesprek of een andere vorm van aandacht is er vaak niet. De rapportage “Oudere tehuisbewoners” die het Sociaal- en Cultureel Planbureau (SCP) vorig jaar naar buiten bracht, bevestigt dit beeld. Zo gaf 40% van de bewoners van zorginstellingen hierin aan niet tevreden te zijn over de tijd en aandacht die het personeel voor hen heeft. Met de BeautyPlusBus zorgt het Ouderenfonds nu voor dit belangrijke moment van exclusieve aandacht.

De BeautyPlusBus staat deze week bij de volgende zorglocaties in de provincie Overijssel:

– Dinsdag 22 mei: Verzorgingscentrum Oldenhaghen, H. Mullertstraat 22 in Ommen

– Woensdag 23 mei: Woonzorgcentrum De Wissel, Erasmuslaan 50 in Zwolle

– Donderdag 24 mei: Nieuwe Haven, Burgemeester Vos de Waelstraat 1 in Zwolle

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Ouderenfonds steunt ouderen in Nederland die het moeilijk hebben, met concrete diensten en activiteiten. Het Ouderenfonds bestrijdt eenzaamheid en armoede onder ouderen. Daarnaast maakt zij zich sterk om de veiligheid te vergroten en een gezonde oude dag te bevorderen. Activiteiten zijn gericht op het stimuleren van sociale contacten en zelfredzaamheid of bijvoorbeeld hulp bij administratie. Zo maakt het Nationaal Ouderenfonds écht verschil in het leven van deze ouderen. Meer informatie op: www.ouderenfonds.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.