Home / archiefcentraal / asc sluit seizoen slecht af tegen de esch

asc sluit seizoen slecht af tegen de esch

Tegen degradant De Esch bewees ASC’62 zichzelf in het slotakkoord van de competitie geen eer.

In een troosteloos treffen liep men na een aardige start tegen een onnodige 2-3 nederlaag aan.

Voor beide teams stond er niets meer op het spel. De Esch speelde voor de eer haar laatste wedstrijd in de 2e klasse en ASC stond veilig als middenmoter. Trainer Freddy Smit leek zijn hoofdmacht nog te hebben kunnen motiveren met het oog op het voorbijstreven van gemeentelijke concurrent Nieuwleusen dat één punt voorsprong had. Reeds na vier minuten leek dat te slagen met een aanval die bij verdediger Jan Ewout ten Brinke begon en via de opstomende Waldo van Bruchem bij de aanvalslinie werd afgeleverd waar Floris Meerveld, Chiel Pasman van een goede pass voorzag en diens assist door Arjan Stokvis onhoudbaar ingeschoten werd.

Een monsterscore leek daarmee in aanleg maar niets was minder waar. ASC zakte terug naar een abominabel spelpeil en De Esch bleef vrijuit spelend de aanval kiezen. Na een klein halfuur resulteerde dit in een doorgekopte vrije trap die met een boogje in de kruising verdween. ASC kwam daarna niet verder dan een handvol halve kansen en moest lijdzaam toezien hoe het publiek al ruim voor het rustsignaal richting clubgebouw trok voor een warme bak koffie. Daarbij werden ze in de blessuretijd door de bezoekers ook nog getrakteerd op een 1-2 achterstand, wederom een kopbal uit een vrije trap.

Na de pauze leek ASC zich wat te herpakken maar pogingen van Stokvis en met name Meerveld eindigden op de keeper van De Esch. Halverwege de tweede helft wist invaller Bas Boeve met een halve omhaal de stand uiteindelijk wat draaglijker te maken. Lang kon men daar echter niet van genieten want verdediger Bas Boeve gaf zijn directe tegenstander teveel vrijheid waardoor deze kon aanleggen voor een mooi diagonaal schot in de kruising, keeper Jan Westerman daarbij kansloos latend.

ASC kan zich gaan opmaken voor het komende seizoen, echter niet voordat er op 9 juni volop gefeest is vanwege het 50-jarig jubileum.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.