allrounder sicco schat levert kwaliteit

Toen schilder Sicco Schat vorig jaar voor zichzelf begon was het voor hem ‘nu of nooit’. “Ik ben bijna vijftig, dus veel langer moest ik niet meer wachten. Ik zat er al jaren over te denken om voor mezelf te beginnen, maar ik durfde het nooit echt aan. Een jaar geleden heb ik uiteindelijk toch de keuze gemaakt, waarna ik op 1 juni 2011 ben begonnen met Schat Schilderwerken.”

De Nieuwleusense schilder werkte 25 jaar voor dezelfde werkgever. “In al die jaren heb ik heel veel ervaring opgedaan, dus op het gebied van schilderen is niets mij vreemd. Voor de klant is dat een voordeel, want ik ben erg allround.” Behalve schilderen doet Schat ook andere klussen, zoals behangen, glaszetten en kleine timmerwerkzaamheden. “Ik werk voornamelijk voor particulieren, maar af en toe ook voor bedrijven. Zo doe ik ook constructie-schilderwerk in bijvoorbeeld fabrieken.”

Na een kwart eeuw voor een baas te hebben gewerkt, bevalt het leven als zelfstandige Schat prima. “Ik vind het prettig om zelf de touwtjes in handen te hebben. Ondanks de slechte tijd heb ik ook over de hoeveelheid werk niet te klagen, want tot nu toe heb ik het flink druk gehad. Een groot voordeel vind ik ook dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Wanneer het mooi weer is om te schilderen werk ik makkelijker een uurtje langer door en ook wanneer het slecht weer is, is er altijd wel wat te doen. Daarnaast vind ik ook het contact met de klant erg leuk.”

Behalve dat hij een allrounder is, beschouwt Schat het leveren van kwaliteit als een van zijn belangrijkste kenmerken als schilder. “Ik werk de zaken zodanig af dat ik er niet weer achteraan hoef. Ik ben niet de goedkoopste schilder, maar ik lever wel kwaliteit.”

Schat is bijna toe aan zijn eerste verjaardag als zelfstandige, maar hij kijkt uiteraard vooruit. “Ik ben niet van plan om personeel aan te nemen, maar ik hoop de komende tijd natuurlijk wel mijn klantenkring uit te breiden. Het zou mooi zijn wanneer ik een cyclus op kan bouwen van klanten waar ik eens in de vijf jaar ongeveer naar toe gaan.”

Op www.schatschilderwerken.nl geeft Schat meer informatie over zijn werk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.