Home / archiefcentraal / ahne lichtte raad deventer mogelijk verkeerd in

ahne lichtte raad deventer mogelijk verkeerd in

Burgemeester Marc-Jan Ahne van Ommen heeft in zijn laatste dagen als wethouder in Deventer mogelijk bewust de gemeenteraad van deze stad verkeerd ingelicht. Dat denkt financieel analyticus en voormalig Deventenaar Adriaan de Mol van Otterloo. Hij heeft een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) ingediend om een waarschuwende mail van Deloitte aan het college openbaar te maken. Deze zou gaan over het slechte financiële saldo van de gemeente in 2011.

Op 14 maart hadden de Raad en het College van B&W een vergadering over de financiële gang van zaken in de gemeente Deventer. De dag daarvoor waarschuwde de Mol van Otterloo in het kader van de financiering van de bouw van een omstreden nieuw stadskantoor dat de gemeente in zwaar financieel weer terecht zou komen.

“Gedurende deze vergadering – waar ook hoge ambtenaren bij waren – is door de toenmalig wethouder Ahne aan de Raad gemeld dat de gemeente met een positief saldo zou afsluiten in 2011,” aldus De Mol van Otterloo. “Voor Ahne en zijn collega-bestuurders was het van belang een positieve wending te geven aan de vergadering, omdat de week erop besloten diende te worden over het moeilijke dossier van het stadskantoor.”

Naar nu blijkt heeft ook de accountant Deloitte, en wel voor 14 maart, het College en de verantwoordelijke ambtenaren gewaarschuwd dat er enorme verliezen genomen moesten worden in het jaar 2011. Deze belangrijke negatieve informatie is door het College niet aan de Raad gegeven, ook niet na specifieke vragen omtrent de financiële positie. Het College heeft hiermee, indien het inderdaad voor 14 maart door de accountant gewaarschuwd is, de Raad bewust onjuist en onvolledig geïnformeerd.

Omdat het college de Deventer raad mogelijk opzettelijk heeft misleid, wil de Mol van Otterloo deze email boven tafel krijgen.

Lees ook

ChristenUnie Ommen presenteert verkiezingsprogramma

OMMEN – De ChristenUnie Ommen heeft het verkiezingsprogramma ‘Samen recht doen in Ommen’ gepresenteerd. Als …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.