Home / archiefcentraal / aco van elderen behaalt succes

aco van elderen behaalt succes

Afgelopen week schreven 26 atleten van ACO Van Elderen zich in voor diverse baan- en wegwedstrijden. Dit aantal is ongekend hoog. Ze hebben ook deze keer weer verscheidene successen behaald.

Instuif AVH in Haaksbergen

Woensdag 16 mei werd in Haaksbergen bij AVH een baaninstuif gehouden. Bij de sprinters pakte Debbie Baltes wederom een persoonlijk record op de 100 en 200 meter. Zij passeerde de meet in een zeer snelle 12.6 en 26.5. Ook Eva Gnodde pakte een persoonlijk record op haar 200 meter in een tijd van 27.7. Master Ineke Nawijn scoorde op de 100 en 200 meter een persoonlijk record: 14.8 en 31.1.

Op de 800 meter finishten Astrid van Velden en Martin Breunissen als eerste in respectievelijk 2.02.4 en 2.36.5. Voor Martin was dit een verbetering van weer twee seconden op zijn beste jaartijd en voor Astrid betekende het opnieuw een persoonlijk en een clubrecord.

Yvonne Meijer liep haar 5000 meter weer in een nieuw persoonlijk record en clubrecord; zij scoorde als eerste een snelle 20.18.3.

NSK in FBK-stadion Hengelo

Als enige atlete van ACO Van Elderen startte Ilse Pullen op de 800 meter; zij liep de finale in een 2.24.0 en finishte als vijfde.

Beverwijloop in Balkbrug

De Beverwijkloop van Balkbrug werd door 15 atleten in de diverse groepen gelopen. Bij de jongste jeugd kleurde het podium ACO-rood door de jarige Sanne Otten, zij werd derde op de 1500 meter in 6.37.

Master Giny Dunnewind liep haar 5000 meter met macht en zeer vlot. Ze kwam als eerste over de meet in 20.29. Ineke Nawijn eindigde net naast de prijzen en werd netjes vierde in een tijd van 22.07; ruim anderhalve minuut sneller dan vorig jaar. Bij de heren scoorde Martin Breunissen een derde plaats in een voor hem goede tijd: 17.10.

Op de tien kilometer finishte Pascal Dankelman in een respectabele 38.46, ondanks een lichte scheenbeen blessure. Master Jan Eikelboom (ook nog jarig) wist te scoren in een 40.31. Master Gerda Willems kwam, zag en overwon op haar tien kilometer in 45.51. Savanna Warmink en Aline Kootstra, in training voor de tien mijl Stationsloop van 30 mei, konden mooi op deze tien kilometer hun snelheid en duurvermogen testen: zij passeerden de finish in respectievelijk 44.20 en 48.39.

Lees ook

Uitslagen Bos Bedden Loopgroep AG’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 uit Nieuwleusen waren de afgelopen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.