aanklacht tegen pleegzorghuis nieuwleusen

Drie mensen hebben aangifte gedaan van stelselmatige en jarenlange kindermishandeling in pleegzorghuis De Loot in Nieuwleusen. Dat meldt dagblad de Stentor.

De Politie IJsselland bevestigt dat er onderzoek wordt gedaan naar aanleiding van een algemene globale aangifte van mogelijke kindermishandeling in een instelling in Nieuwleusen. Dit zou in de periode 1980 – 2010 gebeurd zijn. De aangifte werd vorige week gedaan door een moeder van een van de kinderen.

Daarnaast zijn nog twee meldingen bij de politie bekend. De inhoud van deze eerste aangifte en meldingen wordt momenteel uitgewerkt en in overleg met het Openbaar Ministerie op de strafrechtelijke inhoud ervan onderzocht. Daarin wordt onder meer nagegaan in hoeverre er sprake is van mogelijk strafrechtelijk te vervolgen misdrijven. Over de inhoud van de aangifte en meldingen wordt uit onderzoeksbelang geen informatie verstrekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.