Home / archiefcentraal / we zijn weer online

we zijn weer online

We zijn er weer! Dertien dagen nadat een hacker op onze sites (Vechtdal Centraal, Salland Centraal en Deventer Centraal) inbrak en deze platlegde zijn we eindelijk weer online. We zitten nog in de testfase, maar hopen zeer binnenkort weer op volle kracht al het kleinere en grotere nieuws uit het Vechtdal te kunnen brengen.

Salland Centraal ging vorige week donderdagavond alweer online, maar vervolgens heeft het de technici van Unica Schutte ICT en EG Computer Specialisten nog bijna een week gekost om ook Vechtdal Centraal te repareren. Zij verdienen dan ook een enorme pluim voor al het werk wat ze de afgelopen tijd voor ons gedaan hebben.

Een frustrerende periode was het. We kregen tientallen, zo niet honderden leuke berichten en foto’s binnen waar we vervolgens op onze site niets mee konden doen. Evenementen, organisaties, sporters, vrijwilligers en allerlei andere zaken hebben daardoor niet de aandacht kunnen krijgen die ze in onze ogen verdienen. Dat is erg jammer.

Verder, juridisch gezien: Uiteraard hebben we aangifte gedaan tegen de hacker. Die zaak is nu in handen van de politie. We hopen natuurlijk snel met de dader achter deze actie kennis te kunnen maken. Zijn/haar beweegreden zijn ons tot op heden nog onduidelijk, zelfs na het mailcontact tussen redactie en hacker.

We willen alle bezoekers van onze sites bedanken voor hun geduld. We hopen dat jullie ons na deze vervelende periode net zo goed – en misschien nog wel beter – weten te vinden dan daarvoor. De Centraal-sites bieden een podium voor iedereen, dus we zien al jullie grote en kleine nieuwtjes en foto’s graag tegemoet!

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.