Home / archiefcentraal / wandelvierdaagse steeds groter en professioneler

wandelvierdaagse steeds groter en professioneler

‘De deelnemers kunnen niet gek genoeg gekleed zijn’

Wandelvierdaagse Ommen steeds groter en professioneler

Het succes van de eerste editie van de Wandelvierdaagse Ommen was vorig jaar zo groot, dat de organisatie heeft besloten dit jaar weer een Wandelvierdaagse te organiseren. Sterker nog, de hoofdorganisatie, bestaande uit vijf dames, heeft Univé vastgelegd als hoofdsponsor, waardoor het evenement de komende jaren gehouden kan worden. Ook diverse plaatselijke ondernemers helpen mee door elke dag wat eten en drinken aan te bieden aan de deelnemers.

“De eerste editie van de Wandelvierdaagse Ommen was vorig jaar zo’n ‘ontiegelijk’ succes en dat willen wij dit jaar evenaren”, vertelt Yvonne Hoekman namens de organisatie. “Er liepen begin juni maar liefst 1.000 mensen mee op de laatste dag en stiekem hopen wij dit jaar op 1.200 deelnemers. We hopen dat alle scholen uit Ommen en omgeving zich inschrijven en mee gaan lopen.”

De wandelvierdaagse wordt gehouden op 4, 5, 6 en 7 juni. Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden. “Speciaal voor de kleuters en rolstoelers hebben wij een route van drie kilometer uitgezet. Deze route gaat over goed begaande wegen, zodat iedereen mee kan doen. Daarnaast kun je routes lopen van vijf en tien kilometer.”

De start en de finish van de route vinden plaats op Sportpark Westbroek in Ommen. “Hier starten wij elke dag en hier kom je ook uiteindelijk weer terug. En op de laatste dag is hier een groot defilé om iedereen te onthalen. Het is de bedoeling dat iedereen vier dagen gaat lopen. Anders dan vorig jaar hebben wij dit jaar ook polsbandjes. Vorig jaar gebeurde het vaak dat mensen wel meeliepen, maar zich niet hadden ingeschreven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Om te zien of iedereen wel betaald heeft, dragen alle deelnemers een polsbandje.”

Om de Wandelvierdaagse mogelijk te maken, is de organisatie afhankelijk van vrijwilligers. Tot nu toe zijn er al meer dan twintig vrijwilligers. “Maar we kunnen altijd meer vrijwilligers gebruiken”, zegt Yvonne snel. “Vooral mensen die langs de route willen staan om de weg te wijzen zijn welkom.”

Kijk voor meer informatie over de Wandelvierdaagse Ommen op www.wandelvierdaagseommen.nl.

Net als vorig jaar heeft de organisatie ook dit jaar weer twee wisselbokalen in het leven geroepen voor de leukste, gezelligste of gekste groep wandelaars. “Vorig jaar liepen er bijvoorbeeld groepen mee waarvan iedereen verkleed was als punker. En bij een andere groep waren alle mannen verkleed als vrouwen. De deelnemers kunnen wat ons betreft niet gek genoeg gekleed zijn.” GVO en basisschool de Triangel proberen de wisselbeker weer mee naar huis te nemen.

Groepen kunnen zich op donderdag 24 mei inschrijven in de kantine van ACO van Elderen. “Dat kan van 15.00 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 20.30 uur. En dat is altijd een hele belevenis met grote vlaggen en muziek. Zeker de moeite waard om je hier in te komen schrijven.” Deelname kost 5 euro, jeugd tot en met 16 jaar betaalt een euro minder. Wil je één dag meedoen, dan betaal je twee euro.”

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.