volop natuur bij lemeler esch

Het jaar 2012 staat bij De Lemeler Esch Natuurcamping in het teken van natuur en landschap. Van 28 april tot 2 mei kunnen kinderen tussen zes en twaalf jaar die gek zijn op avontuur deelnemen aan de Wijze Wieger Expeditie. Zij krijgen antwoord op vragen als: ‘Hoe werkt een kompas?’ ‘Hoe maak ik mijn eigen tent?’ ‘Welke knopen werken het beste?’ ‘Welke dieren leven er allemaal in het bos?’ en ‘Hoe maak je zelf je eten?’ “Kinderen ervaren op een bijzondere wijze hoe mooi en spannend de natuur kan zijn,” aldus eigenaresse Wilma Ellenbroek.

Wilma vindt het belangrijk dat natuurgebieden behouden blijven, zodat zowel kampeergasten als inwoners hier volop van kunnen genieten. Ook voor kinderen is de natuur belangrijk. Natuur prikkelt alle zintuigen van kinderen en daagt hen uit tot verkennen. Kinderen gaan ontdekken, raken onder de indruk, gaan spelen en op avontuur. Als kinderen al jong in aanraking komen met de natuur, zullen zij hier later ook bewuster mee omgaan. De Lemeler Esch Natuurcamping houdt daarom voor het eerst de Wijze Wieger Expeditie.

Meer informatie is te vinden op: http://lemeleresch.nl/wijzewieger-expeditie/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.