Home / archiefcentraal / voetbaltechnici gaan voor nk in dedemsvaart

voetbaltechnici gaan voor nk in dedemsvaart

De Nederlandse Techniekkampioenschappen (NTK) vinden op woensdag 2 mei plaats op sportpark De Boekweit in Dedemsvaart. Er is plaats voor zo’n honderd jongeren in de leeftijdscategorie 6 t/m 15 jaar.

Door het hele land vinden deze kampioenschappen plaats. Het basisprincipe van het NTK zijn de ‘Moves & Skills’ zoals René Meulensteen deze aanleert bij de selectiespelers van Manchester United. De organisatie heeft zich gespecialiseerd in voetbaltechniektraining. In 2007 werd gestart met dit kampioenschap en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste (jeugd)voetbalevenement ter wereld.

De deelnemers en deelneemsters krijgen de hele dag de filosofie over de techniektraining in circuitvorm door opgeleide techniektrainers van de club aangeboden. Ook krijgen alle deelnemers onder meer een voetbal en een speciaal voor dit Nederlands Techniek Kampioenschap ontworpen voetbalshirt en een speciaal geslagen medaille. Ook krijgen de voetballers en voetbalsters een lunch en een officieel diploma met daarop de eigen naam. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro en aanmeldingen gaan via de organisatie NTK.

’s Ochtends vanaf 09.30 uur worden de kinderen in kleine groepjes van maximaal 12 kinderen verdeeld. Onder begeleiding van de door “Sportpartners” opgeleide eigen clubtrainers, werken ze met de visie van René Meulensteen en gaan de kinderen trainen op techniek en oefenvormen die door Meulensteen zijn bedacht. Na de lunch gaan ze ‘s middags beginnen met de toepassing van de Moves & Skills. Dit bestaat uit wedstrijdjes waarbij uitsluitend (in vooraf vastgestelde criteria) zal worden gelet op de individuele techniek van het voetballen. De dag eindigt rond 15.30 uur. Zie www.jvcdedemsvaart.nl voor meer informatie.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

DALFSEN – Het is voor alle clubs even afwachten hoe het programma er voor de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.