Home / archiefcentraal / traditioneel koninginne ontbijt voor oudleusen

traditioneel koninginne ontbijt voor oudleusen

[i]Door Nanda van Spijker[i] – Wat begon als eenmalig jubileumontbijt lijkt in Oudleusen het dorpsontbijt vaste voet aan wal te krijgen. Voor de derde achtereenvolgende keer schuift heel Oranjegezind Oudleusen op Koninginnedag aan de ontbijttafel.

Gebakken roereieren met spek, gevarieerde broodjes, diverse soorten beleg, koffie en thee, alles staat deze ochtend klaar in Ontmoetingscentrum De Wiekelaar om de dorpelingen deze feestelijke dag goed te laten beginnen. Volgens bestuurslid Yvonne Geerts van Oranjevereniging Oudleusen wordt het ontbijt dan ook goed bezocht door de inwoners. “Inmiddels lijkt dit een traditie te worden. Het ontbijten was drie jaar geleden geïntroduceerd tijdens het jubileumjaar van de Oranjevereniging, maar dit slaat zo goed aan dat het een traditie aan het worden is. Vorig jaar is het ontbijt ook goed bezocht, en dat maakt een mooie start van deze dag. Vooral de gebakken eieren vinden gretig aftrek. Die worden dan ook ter plekke gebakken en regelmatig bijgevuld.” Na het ontbijt begint om 10.00 uur de aubade buiten bij het Ontmoetingscentrum. Als eerste wordt het Olldlusener Volkslied ingezet om daarna de aubade af te sluiten met het Nederlands Volkslied. Na het zingen is het tijd om de ballonnen los te laten samen met de kinderen.

Met het vieren van Koninginnedag wordt de aftrap genomen voor de Oranjefeesten in augustus. Tijdens die feestweek wordt de winnaar bekend gemaakt van de ballonnenwedstrijd. Voorafgaande aan Koninginnedag houdt de Oranjevereniging een kinderspelmiddag voor alle kinderen van Oudleusen ter afsluiting van de Sportweek, die gehouden wordt van 23 tot en met 28 april. De spelmiddag vindt plaats op zaterdag 28 april van 13.30 tot 16.00 uur in de Wiekelaar in Oudleusen. Komische taferelen worden die dag verzorgt door theatergroep De Circuschauffeurs. Die zaterdag belooft, volgens de vereniging, een komische boel te worden.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.