t schonebroekkie helpt bij opvoeding kinderen

Overdag een huiselijke sfeer bieden voor jonge kinderen van werkende ouders. Dat is wat Mirja Bennink van Kindercentrum ’t Schonebroekkie in Oudleusen wil. Het nieuwe kinderdagverblijf is al sinds november open, maar zaterdag 28 april is de officiële opening en het Open Huis. “Het moet voor de kinderen net zo zijn als thuis,” aldus Bennink.

Onder de naam ’t Schanebroekkie, heeft Bennink al een kinderopvang in Luttenberg en nu is daar ook een vestiging in Oudleusen bijgekomen. “Ten eerste zijn wij goedkoop, maar vooral bieden we kwaliteit. Dat betekent dat we heel veel aandacht hebben voor het kind, maar zeker ook voor de wensen van de ouders. Ze kunnen de kinderen bijvoorbeeld vroeg brengen en als het ’s avonds een keer iets later wordt is dat geen probleem. Ook zetten we elke dag foto’s en een stukje tekst op een afgeschermd gedeelte van de website, zodat de ouders een indruk krijgen van hoe het overdag met hun kind gaat.

Bennink – oorspronkelijk afkomstig uit de verpleegzorg – begon ooit als oppasmoeder, maar dat groeide uit tot een professionele kinderopvang met inmiddels een team van twaalf vaste medewerkers. Ze probeert niet slechts op de kinderen te passen, maar ook een steentje bij te dragen in de opvoeding. “Elk kind heeft op andere punten aandacht nodig. De een heeft wat moeite met spraakontwikkeling en kan op dat punt wel wat hulp gebruiken, terwijl een ander motorisch wat achterblijft. Wij proberen te helpen in de ontwikkeling.” Dat alles gebeurt in de ‘gezellige, knusse sfeer’, die de omgetoverde bibliotheek in Oudleusen biedt.

Zaterdag mag een van de kinderen een lint doorknippen om het Kindercentrum officieel te openen. “Het wordt een feestelijke dag. We willen graag aan iedereen ons mooie kinderdagverblijf laten zien.”

De naam ‘Schonebroekkie’ kwam overigens op een bijzondere manier tot stand. “In Luttenberg wonen wij in de wijk Schanebroek en ons kinderdagverblijf daar heet dan ook ‘Schanebroekkie’. We kregen echter regelmatig post voor ‘Schonebroekkie’, dus vandaar dat we de vestiging in Oudleusen zo hebben genoemd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.