stuwzangers succesvol in potsdam

In het Duitse Potsdam wordt ieder jaar medio april het ‘Tulpenfest’ gehouden in de ‘Holländische Viertel’, een Hollandse wijk. Het Shantykoor ‘De Stuwzangers’ uit Vilsteren zorgde voor aantrekkelijke optredens.

Onder goede weersomstandigheden is er heel wat ‘werk’ verzet. Gezamenlijk met de Ambachtsgroep Salland werd er heel veel ‘Hollands Vertier’ gebracht. De Stuwzangers verzorgden maar liefst 14 optredens. Er zijn inmiddels vele Duitse fans. Zelfs ‘handtekeningjagers’ waren ruimschoots aanwezig.

De liederen zoals Rot sind die Rosen, Melodie der Südzee, Schön ist die Liebe om Hafen, Junge komm bald wieder en de Rhein und Trinklieder Medley deden het zeer goed. Dit alles gebeurde odner leiding van Flip Jonkman uit Heino.

Het toegestroomde Duitse publiek genoot zichtbaar van de gezellige muziek uit Vilsteren. De stuwzangers verzorgden ook de aflossing van de Ambachtsgroep Salland zo rond het middaguur en dat leverde mooie plaatjes op. De reis naar Potsdam was onderdeel van de Ambachtsgroep Salland met als organisator en mandenmaker Henk Ziel uit Raalte. Hij nam de Stuwzangers uit Vilsteren voor de 4e maal mee.

In de nacht van zondag op maandag (vier uur in de morgen) arriveerde het gezelschap weer in Raalte, vanwaar men ook was vertrokken.

Het bezoek aan Potsdam werd overschaduwd vanwege het overlijden op donderdag 19 april van Hans Overesch, lid van de Stuwzangers. Vanwege zijn ziekte was hij al een tijdje niet meer inzetbaar bij dit shanty koor. Hans werd 67 jaar. Tijdens de Avondwake in Lemelerveld op maandagavond 23 april zong het bijna voltallige koor ‘De Stuwzangers’ het emotionele lied ‘The Rose of Allendale’. In Potsdam werd tijdens een optreden een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Hans. De nieuwe voorzitter Jos Houtsma sprak de inleidende woorden.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.