rea wint superbike race in assen

Regen en bandenkeuzes zorgden afgelopen weekend voor verrassende uitslagen tijdens het WK-Superbike te Assen. In de tweede race van het weekend, op het TT-circuit, was het Jonathan Rea van het Ten Kate Honda team uit Nieuwleusen die de overwinning opeiste.

“We hadden voor deze race dezelfde tactiek gekozen als bij de eerste race, maar door de regen lukte het in de eerste race niet” aldus Gerrit ten Kate.

In de eerste race ging het mis doordat de rijder er bijna vanaf vloog en daardoor een paar plaatsen moest inleveren. Even later werd de race afgevlagd vanwege regen. Na de herstart schoof Rea na een paar ronden alsnog van de baan en kon hij zich richten op de tweede race. Enkele minuten voor de start van de tweede race werd de achterband nog vervangen en dat bleek een juiste keuze.

De ontlading bij het Nieuwleusense team was groot na deze overwinning, ook al omdat de druk om te presteren hoog was bij deze thuisrace. Rea’s teamgenoot Aoyama reed zich ook in de punten, maar dat kwam vooral door de vele uitvallers. In de eerste race werd hij twaalfde en de tweede race dertiende. Ten Kates supersport coureur Broc Parkes stond net naast het podium, na eerst meegestreden te hebben voor het podium moest hij toch wat afstand nemen van de drie rijders voor hem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.