Home / archiefcentraal / pomp je verhaal uit de verhalenpunten

pomp je verhaal uit de verhalenpunten

Sportievelingen die nieuwsgierig zijn naar verhalen uit het Vechtdal kunnen vanaf nu gebruik maken van de zogenaamde Verhalenpunten. Langs diverse fietsroutes door het Vechtdal zijn in totaal dertig Verhalenpunten te vinden, waar je letterlijk een verhaal uit kunt pompen.

De ‘Wilde Deerne van Kranenburg’, het ontstaan van de Lemelerberg, de ‘Witte Wieven’ in Dalfsen of de smokkelaars in Vilsterborg. Deze en nog meer verhalen worden verteld door bekende Vechtdallers. Zo kan het zomaar zijn dat je luistert naar de stem van Jeroen Krabbé of Erik Hulzebosch. Het enige wat je er voor hoeft te doen is op een pedaal te trappen en je kunt genieten van een verhaal voor kinderen of voor volwassenen. Door te trappen wek je zelf energie op voor het verhaal van ongeveer een minuut. De verhalen over het Vechtdal van vroeger brengen de omgeving tot leven en met de achtergrondgeluiden lijkt het soms net een hoorspel.

Wethouder Maurits von Martels en gedeputeerde Bert Boerman hadden onlangs de eer het eerste verhaal uit de grond te pompen. Dijkgraaf Van Haersolte stond hen bij. Wil je meer weten over de Verhalenpunten of wil je weten waar ze staan, kijk dan op www.verhalenpunt.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.