oranjezondag in dalfsen

Aankomend weekend is het één groot, oranje gekleurd feest in Dalfsen. Daarbij hoort ook de familiedag op zondag 29 april. Vanuit de feesttent naast het gemeentehuis houdt Oranjevereniging Dalfsen een familiedag met fietsen, wandelen, motorrijden, een streekmarkt en muziek.

Drie dagen lang zijn er activiteiten gepland. Op zaterdag een vrijmarkt, het spectaculaire bossaball, Dalfsen Got Talent en een Nacht van Oranje met de Engelse band ‘Fragment’. Maandag is het Koninginnedag en vindt de traditionele optocht plaats. Deze start om 14.00 uur en heeft als afloop een disco in de tent voor jong en oud.

Op de tussenliggende zondag is er dus een uitgebreid en gezellig familieprogramma. Fietsliefhebbers kunnen gratis een route van 14 of 33 kilometer ophalen in de tent. Wandelaars kunnen hier een route van 8 of 14 kilometer ophalen. Voor iedere deelnemer ligt er een oranjekoek klaar bij terugkomst. Alle routes gaan in zuidelijke richting over de mooiste paden, door bossen en langs landgoederen. Er kan gestart worden vanaf 11.00 uur. De fietsers kunnen ook een bezoek brengen aan een varkensproeftuin en de kunsttuin Klavertje Vier.

Bij terugkomst wacht een streekproductenmarkt in de feesttent en luchtige muziek van de Zotte Zusjes. Voor de kinderen is er een ballonnenclown en suikerspinnen. Motorliefhebbers kunnen deelnemen aan een mooie toertocht.

Meer informatie over de tijden en opgave is te vinden op de website: www.oranjeverenigingdalfsen.nl.