Home / archiefcentraal / oranjevereniging dalfsen vernieuwt programma

oranjevereniging dalfsen vernieuwt programma

De Koninginnedagviering in Dalfsen gaat er dit jaar iets anders uitzien dan andere jaren. In plaats van de Trefkoele als feestlocatie, verrijst er dit jaar een grote tent naast het gemeentehuis. In en rond die tent vinden drie dagen lang (28, 29 en 30 april) allerlei activiteiten plaats. “We hebben een programma in elkaar gezet, waarmee we hopelijk elke doelgroep bedienen,” aldus voorzitter Nico Noordman van de Oranjevereniging.

De belangrijkste nieuwe activiteiten zijn de talentenjacht ‘Dalfsen’s got Talent’ en de ‘battle’ tussen verschillende sportverenigingen in het dorp. De belangrijkste elementen daarvan zijn een bossaballtoernooi – een spectaculaire combinatie tussen volleybal en trampolinespringen – en een quiz. Deze activiteiten vinden op zaterdag plaats. Verder is er onder meer De Nacht van Oranje in de tent, een motortoertocht, de aubade en de optocht.

“Het idee om het programma te vernieuwen komt eigenlijk vanuit de Dalfser bevolking zelf,” vertelt Noordman. “We kregen regelmatig de vraag of er niet een feest in het dorp zelf kon plaatsvinden. Aan die vraag hebben we gehoor gegeven. We hopen hiermee de jeugd te trekken, zodat zij in het dorp zelf blijven. Voor de rest komen de vernieuwingen in het programma voort uit de creatieve ideeën van verschillende bestuursleden. Het is elk jaar weer een uitdaging om een mooi programma te maken.”

Na maanden van voorbereiding begint het jaarlijkse feest ook voor Noordman steeds meer te leven. “De Koninginnedagviering heeft voor iedereen z’n eigen hoogtepunt. In de voorgaande jaren was dat voor mij vaak de Nacht van Oranje, maar ook de aubade vind ik toch altijd erg mooi.”

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.