Home / archiefcentraal / opknappen historisch centrum gaat verder

opknappen historisch centrum gaat verder

Een ruim appartement kopen in het centrum van Ommen. Het klinkt als een dure onderneming, maar mede dankzij Sallands Goed valt dat enorm mee. Het makelaarskantoor verkoopt elf betaalbare woningen middenin de stad. “We hebben er alles aan gedaan om beneden de ‘magische grens’ van gemiddeld 165.000 euro te blijven,” aldus Albrecht Dijkstra van Sallands Goed.

Het appartementencomplex komt boven de winkels op de hoek van de Bouwstraat en de Kruisstraat en wordt ‘Het Zwarte Paard’ gedoopt. Dat was ook de naam van een hotel dat zich tot aan de jaren ’80 van de vorige eeuw, ruim honderd jaar op deze plek bevond. Later was de ruimte boven de winkels in gebruik als kantoorruimte. “De vorige gebruiker was Jan Smit, die hier zijn deurwaarderskantoor had,” vertelt Dijkstra. “Hij had het pand al geruime tijd leeg staan en vervolgens hebben we samen met de gemeente Ommen gekeken wat de mogelijkheden waren. De behoefte bleek niet te zitten in veel kantoorruimte, maar vooral in betaalbare woonruimte. Met dat idee zijn we met verschillende partijen hard aan het werk gegaan en uiteindelijk is dit eruit gekomen.”

Het complex bestaat uit elf appartementen, die in prijs variëren van 135.000 tot 182.000 euro en een netto vloeroppervlakte hebben van gemiddeld 79 vierkante meter. “De gemiddelde prijs is 165.000 euro. Dergelijke betaalbare woningen waren er in Ommen nog te weinig, dus we voorzien waarschijnlijk in een behoefte.”

Dijkstra is blij dat deze initiatieven er aan bij dragen dat het bestaande centrum steeds mooier wordt. “We hebben natuurlijk straks de prachtige ontwikkelingen in het centrum maar ook aan de bestaande panden is ook nog een hoop te gebeuren.” De makelaar heeft inmiddels diverse gesprekken met potentiële belangstellenden achter de rug en verkocht binnen twee weken al één van de elf appartementen. “We hopen dat voor de bouwvak alles verkocht is. Vervolgens denken we ongeveer een jaar bezig te zijn met de bouw. Het zou mooi zijn als het project rond de zomer van 2013 afgerond is.” De brochure van Het Zwarte Paard is te downloaden via www.sallandsgoed.nl

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.