Home / archiefcentraal / opening zomerexpositie atelier witharen

opening zomerexpositie atelier witharen

Galerie De Schaapskooi van Atelier Witharen krijgt een speciale opening op zondag 6 mei. Burgemeester M.J. Ahne opent het atelier samen met wethouder Ilona Lagas. Hiermee wordt de nieuwe Zomerexpositie 2012 van de Keramiek en Beeldentuin ingeluid.

De nieuwe galerie is de oude schaapskooi van Witharen, waar Louis van Vilsteren de afgelopen twintig jaar zijn meubelwerkplaats had. De schaapskooi heeft de afgelopen winter een metamorfose ondergaan. Het echtpaar van Vilsteren-Dijkema heeft er alles aangedaan om er een prachtige galerie van te maken. Het is een mooie rustige ruimte waar, behalve de meubels van Louis en de keramiek van Thea, ook schilderijen kunnen worden tentoongesteld. Deze zomer zullen hier schilderijen van Eric Schutte uit Ommen en aquarellen van Klara Dijkema uit Assen worden getoond.

Daarnaast is er een presentatie van het werk van acht verschillende kunstenaars die met zo’n tachtig beelden in de anderhalf hectare grote tuin exposeren. Dit zijn: Lolke van der Bij uit Tienhoven (RVS), Janny de Ruiter uit Gouda (steen), Irma Horstman uit Kampen (cortenstaal), Hugo Galama uit Ansen (steen), Carla Dijs uit Nijmegen (polyester), Eveline Bekkering uit Grolloo (steen), Jeannette Claessen uit Eindhoven (verschillende materialen), Erica van der Miessen uit Zutphen (Neolith).

De Galerie dient tevens als ontvangstruimte en geeft mogelijkheden voor besloten bijeenkomsten buiten de openingstijden van Atelier Witharen, in zomer en winter. Het is een mooie aanwinst naast de keramiek en beeldentuin en een aanvulling op de slecht weer voorzieningen in de regio. De galerie zal ook gedurende de wintermaanden met exposities worden ingericht.

De openingstijden van de Zomerexpositie 2012 zijn in mei tot en met september: donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur (op afspraak). Het adres is Witharenweg 24, 7738 PG Witharen (Ommen), telefoonnummer: 0523-676272, website: www.atelierwitharen.nl, e-mail: info@atelierwitharen.nl.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.