Home / archiefcentraal / mcch en apothekers intensiveren samenwerking

mcch en apothekers intensiveren samenwerking

Het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg (MCCH) en de apothekers in de regio Coevorden-Hardenberg willen de onderlinge samenwerking intensiveren. Op maandag 16 april 2012 zetten de voorzitter van het MCCH – huisarts A. Nijland – en de regionale apothekers hun handtekening onder een deelnemersovereenkomst. Hierin zijn afspraken vastgelegd die betrekking hebben op de samenwerking.

Het doel van de samenwerking met de apothekers is om de afstemming van de patiëntenzorg in de regio Coevorden-Hardenberg verder te optimaliseren. Dit betekent bijvoorbeeld dat de regionale apothekers, vanuit farmacologisch oogpunt, hun kennis inbrengen bij werkafspraken tussen huisartsen in de regio en medisch specialisten van de Saxenburgh Groep. Ook worden zij betrokken bij ketenzorgprojecten en zorgprogramma’s, die tot stand komen in samenwerking met het MCCH. Enkele voorbeelden van bestaande initiatieven zijn bekkenbodemproblematiek, hartfalen, diabeteszorg en CVA.

Het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg is een regionaal functionerende stichting, met als doel samenwerking in de gezondheidszorg te bevorderen in de regio Coevorden-Hardenberg. Samenwerking, doelmatigheid, kwaliteit en deskundigheidsbevordering zijn hierbij kernbegrippen, waarbij de behoefte van de patiënt steeds het uitgangspunt is. Betrokken bij het MCCH zijn huisartsen, paramedici, verpleegkundigen en medisch specialisten uit de regio, de Saxenburgh Groep en Carinova.

“Met de overeenkomst die nu gesloten is met de apothekers in de regio is wederom een belangrijke stap gezet in het optimaliseren van de samenwerking binnen de ketenzorg in onze regio,” aldus de heer Nijland.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.