Home / archiefcentraal / koninginnedag een waar dorpsgebeuren

koninginnedag een waar dorpsgebeuren

Door Nanda van Spijker Koninginnedag in Nieuwleusen belooft volgens het bestuur van de Oranjevereniging een dag te worden waarop de inwoners van Nieuwleusen lekker in eigen dorp mogen blijven. “Het wordt een dag ván, en vóór de Nieuwleusenaren. Er is voor ieder wat wils. Met het feestelijke programma doen wij zeker niet ten onder aan de feestelijkheden rondom ons heen, want wij zijn beslist een ondernemend dorp met veelzijdige mogelijkheden,” stelt André Schuurman, bestuurslid Oranjevereniging.

Eén van deze mogelijkheden stoelt op het gebruik van de locatie in het Palthebos. “Dat is een prachtige gelegenheid voor een dorpsfeest, zeer geschikte plek voor Oranje POP, waar de mensen elkaar treffen en kinderen zich kunnen uitleven in het bos of op het veld.

Tijdens dit middagprogramma staat het Palthebos in het teken van muziek en gezelligheid met optredens van het Popkoor X-cream, Justus, Sloe Gin en de Rockiers en is er veel aandacht voor kindervermaak in de vorm springkussens, een pannaveld en een stormbaan. Er is dus geen reden om met Koninginnedag in de auto stappen om ergens anders vertier te zoeken. Laat de Nieuwleusenaren deze feestelijke dag in het dorp beleven. Nieuwleusen is groeiende, en als Oranjevereniging willen we graag een brede doelgroep bereiken met lage prijzen, toegankelijk voor iedereen. We verwachten dan ook dat de Oranje POP-bezoekers van de vorige twee edities weer meer mensen zullen meenemen. We willen Nieuwleusen hiermee op de kaart zetten met de traditionele Oranje POP.” De Oranjevereniging vindt het belangrijk om transparant te zijn door open te staan voor vragen, ideeën en suggesties. “Het is voor ons belangrijk te weten wat er leeft bij de mensen, zodat wij hierop kunnen inspelen om er iets van te maken dat aanslaat bij het publiek, en volgens mij lukt dat steeds beter.”

De vereniging bestaat uit een enthousiast bestuur, een jeugdbestuur -verantwoordelijk voor promotie en ondersteuning-, met een evenzo enthousiaste groep vrijwilligers die veel plezier beleven aan het organiseren van een waar dorpsfeest. “Nieuwleusenaren zijn een afspiegeling van de Nederlandse bevolking en met de combinatie van het Koningsgezind zijn willen wij hier saamhorig een Koninklijke feestdag van maken. De ultieme gedachte is dat het zo gezellig wordt dat iedereen deze dag in het dorp blijft.” Koninginnedag start met een aubade bij het voormalig gemeentehuis.

Dit jaar met extra ondersteuning van Zanggroep Out of the Blue. “De gedachte die hierachter schuilt is dat mensen het soms lastig vinden om mee te zingen, met dit koor hopen we dat de drempel hiermee wordt verlaagd, dat er meer sjeu aan gegeven wordt, muzikale ondersteuning ligt dit jaar in handen van muziekvereniging De Broederband.” Vaste prik op het programma is nog altijd de versierde fietsen voor de kinderen, samen met de oriënteringsrit uitgezet door Hand in Hand. Ook het gezamenlijk ontbijten vindt steeds meer aftrek in het dorp. “We zien een stijgende trend aan deelnemers, we hopen dit jaar zo rond de driehonderd mensen aan de ontbijttafels te ontvangen. Met dank aan alle betrokken lokale bedrijven lukt het ons om dit gratis aan te bieden.” Meer informatie is te vinden op www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.