Home / archiefcentraal / kom koeien kijken

kom koeien kijken

De lente is in het land! Dat betekent dat de koeien weer naar buiten mogen: feest! Dit feestje wordt op verschillende boerderijen gevierd. Ook boer Marcel en boerin Nicole Grondman laten op zondag 29 april de koeien naar buiten en houden daarom een feestje, waarbij iedereen welkom is.

Na een winter op stal zijn de koeien weer blij om naar buiten te gaan. Al dansend en met grote sprongen verlaten de koeien de stal. Voor iedereen en vooral voor de boer een plezier om naar te kijken. Bovendien doet het iedereen beseffen: de lente zit in de lucht!

De koeien zijn een onmisbaar onderdeel van ons buitengebied. De boer geeft het buitengebied vorm: hij bewerkt het land, zaait of plant gewassen en maait gras voor de koeien. Zonder de koeien is ons landschap niet af. Rijdend of lopend kijken we graag naar de grazende koeien en… zij kijken graag naar ons!

Je kunt koeien kijken op zondag 29 april om 14.30 uur op het Melkveebedrijf de Velshoeve in Lemele. Het adres is Zonnebloemweg 13.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.