kloosterhof verrast geerdinkserf

Nadat alle straatversiering in de straat was aangebracht en ook de verwijzingen in en buiten het dorp naar de kunst- en verhalenroute Geerdinkserf in Dalfsen waren geplaatst, maakten de inwoners van de Geerdinkserf zich op voor de officiële opening van de straatversiering.

Klokslag 17.00 uur, nog niet geopend, komt een grote groep inwoners uit de Kloosterhof (al jaren ‘concurrent’) de Geerdinkserf in fietsen om te zelf te zien wat ons thema dit jaar is. Zij hadden de in hun straat geplaatste verwijzing en uitnodiging erg letterlijk opgevat.

Na een korte toespraak over het ontstaan van de Geerdinkserf (Geerdink = een heel vitaal kleurrijk visje uit oude vechtarm, met rijke fauna en flora) was het tijd om de officiële opening te verrichten. Gerlof Veldhuis (Greenshoes), Paulien Tempelman (KunstomDalfsen), Klaas Agricola (Gemeente) en Nico Noordman (Oranjevereniging) hebben gezamenlijk het kunstwerk ‘Geerdink’ onthult.

Bovendien werden zij verrast door de benoeming tot Geerdinkburger. De door onze eigen topkok Klaas Siebenga klaargemaakte Geerdinkjes vielen erg goed in de smaak, meteen het bewijs dat hier een zeer vitale vechtarm heeft gelopen. Voor deze prestatie heeft Klaas een eigen standbeeld gekregen.

Paulien Tempelman heeft in haar bijdrage benadrukt dat kunst eigenlijk alles is waar iemand die het gemaakt heeft trots op is. Voor Jos Ramaker (samen met Inge Snijder de afvaardiging van het altijd zeer betrokken Gemeentebelangen) was er ook belangrijk nieuws; in het deze vitale vechtdalarm waren er nog geen steenmarters te bekennen.

Het programma werd vervolgd met een boeiende rondleiding langs de knooppunten, verhalen en kunstobjecten (wij hebben Hannes nog wel, hout, erfstuk, donderwolk, klaas, eerste bewoners). Het kunstwerk Samensmelten bleek erg actueel, bewoners van Geerdinkserf en Kloosterhof hebben nog even samen geposeerd.

De aansluitende borrel was, mede door het weer en de aanwezigheid van de (on)genodigde gasten, erg gezellig. Met name de inwoners van de Kloosterhof waren erg onder de indruk van de kunstobjecten en boeiende verhalen. Kortom; een mooie opstap naar de Oranjefeesten. De Geerdinkserf nodigt iedereen uit om te komen kijken in de straat en wenst de Oranjevereniging veel succes met de komende activiteiten en roept alle Dalfsenaren op om actief mee te doen en/of te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.