Home / archiefcentraal / kids halen geld op voor europa kinderhulp

kids halen geld op voor europa kinderhulp

“Wist u dat de vlinder in veel landen symbool staat voor geluk, vrijheid en liefde? Daarom verkopen wij deze vlinderhanger. Met de opbrengst willen wij de stichting Europa Kinderhulp steunen, omdat zij kansarme kinderen het geluk geven van een mooie vakantie!” Met dit verhaal bestookten de kinderen uit groep 4 van de kbs De Polhaar in Dalfsen in het kader van de Eerste Heillige Communie (EHC) familie, vrienden en kennissen. Met succes. De dertig kinderen haalden met hun ‘Vlinderactie’ meer dan 1.400 euro voor de stichting.

“Echt ongelooflijk”, reageert secretaris Dieuwke de Vries van stichting Europa Kinderhulp Overijssel die tijdens de EHC-dienst de cheque in ontvangst nam. “Ik ben overdonderd. Het is een meervoud van hetgeen ik had verwacht. De vlinder heeft echt iets gedaan. Het is ook zo’n treffend symbool. Het staat voor transformatie; de rups die vlinder wordt. Daarmee kun je een parallel trekken met de achttien kinderen die hier hun EHC doen, maar ook met de kansarme kinderen die hier vakantie komen vieren. Ook zij maken een transformatie door, merken wij als wij achteraf hun verhalen horen. De vakantie die zij hier in Nederland hebben beleefd, heeft hen echt verandering gebracht. Zij hebben toen gezien dat het ook anders kan. Ze hebben kansen gezien, liefde en warmte ontvangen. Dat is iets wat zij hun hele leven bij zich dragen, vertellen zij.”

Vertederd luistert De Vries wat de kinderen van de Polhaar in de kerk over de actie en het goede doel vertellen. Daarbij verwijzen zij onder meer naar de diapresentatie die De Vries hen al op school heeft getoond. “Die kinderen wonen in straten waar helemaal geen bomen zijn en ook geen zuurstof”, zegt Wout Warnaar (7). “En ze kunnen helemaal niet op vakantie.”

“Blijkbaar hebben de foto’s van de grijze straten in die steden veel indruk gemaakt”, merkt De Vries op. “Misschien dat ze daarom zo hard hun best hebben gedaan. Het is echt heel super. De stichting is namelijk geheel afhankelijk van donaties en van de vele vrijwilligers die ons steunen. En natuurlijk van gastgezinnen. Daarom is zo’n actie voor ons ook zo welkom, aangezien wij hiermee ook aandacht krijgen. Daarmee hopen wij weer nieuwe aanmeldingen van gastgezinnen te ontvangen.”

Vorig jaar gaven Overijsselse gastgezinnen 173 kinderen een heerlijke vakantie. Deze zomer organiseert de stichting de vakanties tussen eind juni en 11 augustus. Wilt u daaraan meewerken? Mail dan naar: overijssel@europakinderhulp.nl.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.