johan seckel beweegt de wereld

De leerlingen van SBO Johan Seckel in Ommen zijn druk bezig om geld in te zamelen voor het goede doel. Op school wordt er een projectweek gehouden, waarbij leerlingen deelnemen aan het project ‘Kids Moving the World’.

Het doel van ‘Kids Moving the World’ is om kinderen te stimuleren om met hun klas of school geld op te halen voor het goede doel. Kinderen leren deze week over onderwerpen als: armoede, honger en klimaatverandering. Tijdens een gastles, die wordt gegeven door een medewerker van “Kids Moving the World’, krijgen de kinderen beelden te zien over het leven in arme landen. Ook spelen zij een spel waardoor zij meer inzicht krijgen in de behoeften van kinderen in ontwikkelingslanden. Te denken valt aan materiaal voor goed onderwijs en goede voeding.

De kinderen van de middenbouw groepen zijn de straat opgegaan om geld op te halen. Zij doen een eigen ‘microkrediet’. De kinderen hebben van school een lening gekregen van drie euro. De taak is om met deze drie euro meer geld op te halen. Een aantal kinderen maakt auto’s schoon, andere werken een middagje in de tuin en ook plastic flessen worden opgehaald om geld op te halen.

Om het project af te sluiten wordt er op donderdag 26 april een gezellige avond gehouden. Hiervoor is iedereen uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Er zijn die avond verschillende activiteiten op school. Zo is er een springkussen, kan er blik gegooid worden en kan er genoten worden van een hapje en drankje. Ook wordt er een verloting gehouden en verkopen de kinderen zelfgemaakte werkstukjes. Voor de verloting hebben verschillende ondernemers in Ommen prijzen beschikbaar gesteld. Natuurlijk is alles tegen een kleine vergoeding, zodat er veel geld wordt opgehaald voor het goede doel.

Uiteindelijk zal de opbrengst van de actie bekend worden gemaakt. De helft van de opbrengst is bestemd voor ‘Kids Moving the World’, de andere helft wordt besteed aan iets voor op het schoolplein.

Het project loopt vanaf donderdag 19 april en eindigt met een gezellige avond op 26 april. Dan is iedereen welkom tussen 17.00 uur en 19.00 uur om een kijkje te komen nemen. De school staat aan De Schammelte 3 in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.