invaldoelman bezorgt dedemsvaart zege

Dedemsvaart heeft tegen laagvlieger De Tukkers een nipte overwinning geboekt. Vooral in de eerste helft had Dedemsvaart de nodige kansen om het duel voortijdig te beslissen, maar scoorde het maar eenmaal. Na de rust had de ploeg meer moeite met de gasten en viel de gelijkmaker. Reamon Knol kopte vijf minuten voor tijd de 2-1 achter doelman Hesselink en zorgde zo voor opluchting bij de gastheren. Toch leek het in de vijfde minuut van de blessuretijd nog mis te gaan toen De Tukkers nog een penalty kreeg. Invaller – doelman Harmen Koiter werd uiteindelijk de held, door de hard ingeschoten penalty over de doellat te tikken.

Koiter stond vandaag in de basisopstelling van trainer Wijsman omdat Erik Abbes in Roemenie verblijft. Daarnaast was Thijs Iliohan, na zijn kruisbandoperatie nog niet wedstrijdfit. Wel is hij alweer in training. Ook Marco Hulst had zijn vertrouwde plekje weer terug op het Dedemsvaartse middenveld.

In de openingsfase kreeg Dedemsvaart direct al een paar aardige mogelijkheden. Reamon Knol werd de diepte ingestuurd en besloot de bal te lobben over doelman Hesselink. Zijn poging ging over het doel. Vlak daarna had Joram Tupamahu de openingstreffer op zijn schoen. Dilan van Bree slalomde door de defensie en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Tupamahu. Mede door het gladde veld kwam de bal iets achter Tupamahu en schoot hij de bal rakelings naast.

Na achttien minuten spelen kwam Dedemsvaart terecht op voorsprong. Ruben Klinkenberg kwam goed door aan de linkerkant en gaf de bal hard en strak voor. Door het gladde veld kreeg Hesselink de bal niet goed onder controle en goaltjesdief Reamon Knol was er als de kippen bij om binnen te schieten.

Dedemsvaart was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij maar verzuimde het duel voortijdig te beslissen. Dilan van Bree was de eerste 45 minuten een ware plaag voor zijn directe tegenstanders, maar was in de afronding wat slordig. Ook Reamon Knol kreeg op slag van rust nog een grote mogelijkheid toen hij alleen op doelman Hesselink mocht afgaan. Helaas strandde hij op de voeten van de doelman.

De tweede helft begon voor Dedemsvaart erg slordig. Passes kwamen niet aan en De Tukkers waren fel uit de kleedkamer gekomen. Ook scheidsrechter Lansink ging in deze fase mee in de malaise van de thuisploeg. Mede door zijn warrige fluiten kwam er irritatie. Na ongeveer tien minuten spelen maakte De Tukkers de gelijkmaker. Een onterecht gegeven vrije trap werd op schitterende wijze ingebracht door Veneman en met een prima kopbal maakte Tom Kemperink de 1-1.

Marco Hulst werd na de gelijkmaker vervangen door Patrick Pater en dat zorgde voor enkele wijzigingen in de speelwijze. De druk werd weer opgevoerd en er volgende weer enkele kleine kansen. Tupamahu lobde over het doel en het harde schot van Van Bree ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Vijf minuten voor tijd zorgde Reamon Knol voor opluchting bij iedereen die Dedemsvaart lief heeft. Joram Tupamahu kwam goed door aan de rechterkant en plantte de bal precies op het hoofd van Knol. Knol is weer helemaal terug na zijn langdurige blessure en tekende alweer voor zijn zevende doelpunt in drie wedstrijden.

Dit leek de voortijdige beslissing in de wedstrijd te worden, maar De Tukkers kreeg in extremis de mogelijkheid om toch nog een punt mee te nemen richting Albergen. Een aanvaller van De Tukkers werd in een vol strafschopgebied pootje gehaakt door Patrick Pater en Lansink legde de bal op de stip. Richard Veneman nam de verantwoordelijkheid, maar doelman Koiter pareerde de steenhard ingeschoten penalty op sublieme wijze en bezorgde Dedemsvaart zo de broodnodige punten. Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot en dook iedereen op doelman Koiter die daarna onder groot applaus het speelveld verliet.

Volgende week speelt Dedemsvaart weer een lastige uitwedstrijd in en tegen Enter. Doordat koploper Wierden won van Borne staat Dedemsvaart nog steeds twee punten achter op Wierden, maar nu wel vijf punten voor op Borne. Het blijft dus tot het eind heel spannend in de top van de 4e klasse B.

Opstelling Dedemsvaart: Koiter; Peters, Poppen, Kroes, Klinkenberg; Van Zijl, Tupamahu, Hulst ( 58e Pater) Bezoen; Knol en Van Bree

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.