endurancerit voor paarden door vechtdal

Op 29 april vindt voor de negende achtereenvolgende keer de Rabobank-Vechtdalrit georganiseerd.

Er zijn drie routes uitgezet die ruiter en paard over de Lemelerberg, de Sahara en landgoed Junne voeren. Voor de langere afstand gaan de ruiters tevens richting Hardenberg. De start- en finishlocatie zijn te vinden op het terrein van manege Laarbrug aan de Nieuwedijk te Ommen.

Het endurance rijden is een snelgroeiende tak van de paardensport, waarbij hoge prestaties door zowel paard als ruiter worden geleverd. Uithoudingsvermogen, samenwerking, vertrouwen en verzorging zijn de sleutelwoorden voor de combinatie van paard en ruiter tijdens ritten variërend van 25 tot zelfs 160 km!

Het welzijn van het paard staat voorop en deze wordt gewaarborgd door strenge veterinaire controles. Het motto is niet voor niets “To finish is to win.”

De ritten voeren ruiter en paard door de mooiste en rustigste gebieden van Nederland. Ondanks het competitie-element in deze sport, is de sfeer tussen de deelnemers onderling uiterst vriendschappelijk en biedt de sport ontspanning aan mens en dier.

Tijdens deze Vechtdalrit zijn er routes uitgezet voor de korte klasse I (25 km), de lange klasse I (35 km) en de klasse II (53 km) en de kennismakingsklasse (dezelfde route als korte klasse I). Om de wedstrijd tot een succes te laten zijn staan er ongeveer 50 vrijwilligers klaar om de ruiters en/of organisatie te ondersteunen. Meer vrijwilligers zijn altijd welkom. Meer informatie kan verkregen worde via de mail: endurance.ommen@gmail.com, via de website: http://enduranceommen.webklik.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.