Home / archiefcentraal / eerstvolgende rondom dalfsen

eerstvolgende rondom dalfsen

Het aprilnummer van Rondom Dalfsen, het blad van de Historische Kring, heeft een zeer gevarieerd aanbod aan artikelen over de historie van Dalfsen en omstreken.

Wim van Lenthe en Jan Sibelt nemen de dieren voor hun rekening. Hun bijdragen gaan over respectievelijk de huisslachter Jan Pierik en de verzamelde uitdrukkingen in het Dalfser dialect over het vee. Ab Goutbeek en Carolien Prins schrijven over unieke en verrassende vondsten die ooit zijn gedaan bij de opgravingen van Kasteel Gerner: knopspelden. Henny Heetbrink heeft haar ervaringen als bejaarden- en gezinsverzorgster aan Wim van Lenthe verteld, dat ging vroeger anders dan nu! De geschiedenis van de Vechtstroom en De Bron tot Mooirivier, wordt weergegeven in een bijdrage van Willie van Oenen.

De artikelen zijn voorzien van veel foto’s. Daarnaast bevat het nummer oude foto’s van de Vechtbrug uit 1930 en van het SVD aspiranten korfbalteam uit 1980/1981.

Op de omslag staat een foto van een opvallend en oud tegeltableau van Gerrit van de Kolk: wie vecht om een koe geeft er een toe.

Losse nummers van het blad zijn verkrijgbaar bij Primera Janssen en Plantage Books in Dalfsen en Supermarkt Wennemars in Oudleusen.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.