derby usv dalfsen eindigt onbeslist

Onder wisselende weersomstandigheden eindigde de derby USV-Dalfsen uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. Op basis van het vertoonde spel konden zowel de gasten als de thuisclub met deze eindstand leven.

De Dalfsenaren begonnen sterk en kwamen in de beginfase ook een aantal keren voor het doel van Damian Scholten maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Gaandeweg de eerste helft kwam USV wat beter in haar spel en kreeg een tweetal mogelijkheden om de score te openen. Maar beide keren vonden de blauwwitten de uitblinkende doelman Mark Bisschop op hun weg.

In de 38e minuut werd de derby door scheidsrechter Pas vanwege uitbrekend onweer tijdelijk stilgelegd. Na zo’n 10 minuten werd de wedstrijd weer hervat met een vrije trap voor Dalfsen. Werner Snel plaatste de bal uit deze vrije trap bij de tweede paal waar Sjoerd Klarenbeek attent reageerde en in vrije positie de 0-1 in het doel kon glijden.

Na de pauze wilde USV op jacht naar de gelijkmaker maar de Dalfsenaren kregen door weifelend optreden in de defensie van de gastheren een unieke mogelijkheid om op 0-2 te komen. Remco Hultink zag zijn schot echter gekeerd door de lat. Hierna nam de thuisploeg het heft weer in handen en dat had in de 76e minuut ook succes. Aanvaller Rick Timmerman werd binnen het strafschopgebied gevloerd door een verdediger van Dalfsen. De door arbiter Pas toegekende strafschop werd onberispelijk door routinier Eric van der Sande ingeschoten 1-1.

Na deze gelijkmaker waren de Dalfsenaren volledig van slag en de thuisploeg kreeg in de slotfase een drietal uitstekende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. In alle situaties pareerde “the man of the match” Mark Bisschop op fabuleuze wijze. Aan hem is het dan ook te danken dat aan de 1-1 stand geen verandering meer kwam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.