d66 zet voet aan de grond in dalfsen

Landelijk gaat het de partij onder leiding van Alexander Pechtold alweer enkele jaren aardig voor de wind. In de Tweede Kamer bezet D66 momenteel tien zetels en in de meest recente peiling kan de partij rekenen op zo’n vijftien zetels. Toch was er in de gemeente Dalfsen nooit een D66-afdeling en daar wil Gerrit van Hofwegen samen met een aantal geestverwanten verandering in brengen. “We willen ons voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezing van 2014,” aldus de Nieuwleusenaar.

Donderdagavond 26 april is er in de VII Deugden in Dalfsen een informatiebijeenkomst over de op te richten nieuwe afdeling. “In Ommen is al een afdeling, maar we willen nu met Ommen, Hardenberg en Dalfsen een D66-afdeling Vechtdal op gaan richten. Naar aanleiding van deze bijeenkomst gaan we kijken of er voldoende basis is om hiermee verder te gaan.”

Van Hofwegen werd zelf enkele jaren geleden lid van D66, omdat hij zich zorgen maakte over het populisme. “Dat geldt zowel voor de landelijke als de lokale politiek. Politici praten veel, maar ze gaan tegelijkertijd veel belangrijke beslissingen uit de weg. D66 neemt wil wel de besluiten nemen die nodig zijn.” Zelf is Van Hofwegen momenteel steunfractielid in voor de Provinciale Staten.

Van Hofwegen meent dat de Democraten iets toe kunnen voegen aan het huidige politieke spectrum in Dalfsen. De partij staat volgens hem een ‘realistische kijk op de toekomst’ voor. “Wij gaan vooral uit van stabiliteit in plaats van groei. Als je dat vertaalt naar de situatie in Dalfsen, dan zie je dat de voorspellingen zijn dat de bevolking de komende jaren weinig zal groeien. Dat terwijl de gemeente juist erg bezig is met uitbreiding. Wij vinden dat je beter aandacht kunt besteden aan wat er al is. Die kwaliteit moet bewaakt worden. De gemeente wil gas geven terwijl er helemaal geen snelweg is.”

Waarom niet eerder een poging is gedaan om een afdeling op te richten, weet Van Hofwegen niet, maar wel weet hij dat het nu moet gebeuren om nog aan de raadsverkiezingen van 2014 mee te doen. “Dat vergt wel ruim anderhalf jaar voorbereiding. We gaan nu eerst leden werven en proberen een steunfractie op te richten die zich bezig gaat houden met de huidige Dalfser politiek. Daarna moeten we onder meer een kandidatenlijst gaan opstellen en dan kan de campagne al beginnen.” Aan een voorspelling over het aantal zetels dat D66 in 2014 gaat halen, waagt Van Hofwegen zich nog niet. “Er moet nog heel veel gebeuren, dus voorlopig mogen we blij zijn als we een zetel halen.” De bijeenkomst in de VII Deugden begint om 19.30 uur. Deze is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.