cyriacusschool hoonhorst wint bij energieshow

In het provinciehuis in Zwolle vond donderdag 29 maart de Regionale Energieshow plaats. Zes basisscholen uit de gemeenten Dalfsen, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Steenwijkerland gingen met elkaar de strijd aan voor het beste Energierapport, het beste filmpje en de meeste punten voor de energiequiz. De St. Cyriacusschool uit Hoonhorst won de eerste prijs voor haar Energierapport, dat uitblonk in originaliteit en effectiviteit. De Energieshow maakt deel uit van het programma Scholen krijgen energie van Natuur en Milieu Overijssel. Hieraan doen 25 basisscholen uit zeven gemeenten mee.

De leerlingen van de deelnemende scholen werkten de afgelopen weken hard aan energiebesparing en duurzame energie. Ze bezochten de energiecentrale Harculo, Het Natuurlijk Huus, het Earthship en de windmolens bij Staphorst. Ook hebben ze gezocht naar manieren om thuis en op school energie te besparen. De scholen werden daarbij ondersteund door een energieadviseur. Deze ochtend presenteerden de scholen hun resultaten met energierapporten en filmpjes. De opgedane kennis werd bovendien ter plekke getest met een quiz over energie.

De scholen hebben een Energierapport opgesteld waarin ze verslag deden van al hun activiteiten. De ingezonden rapporten zijn beoordeeld op originaliteit en effectiviteit van de energieplannen. Drie rapporten waren genomineerd: de Cyriacusschool uit Hoonhorst, De Trekschuit uit IJsselmuiden en de Vogelaar uit Raalte. In een pitch presenteerden zij hun energierapport. Gedeputeerde Rietkerk maakte donderdag de winnaar bekend en dat was de Cyriacus. Deze school ontving als prijs een leskist techniek over duurzame energie.

Zeven scholen maakten daarnaast een leuk filmpje van hun project. Via www.jijenoverijssel.nl. kon iedereen een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete filmpje. Het filmpje van OBS De Vogelaar uit Raalte was de grote winnaar met 608 stemmen. De Bongerd uit Wijhe werd goede tweede met 300 stemmen.

Teams van de scholen gingen tevens met support van hun wethouders met elkaar de strijd aan tijdens de energiequiz. Bij elk goed antwoord mochten ze proppen papier in een bak mikken. De Trekschuit uit IJsselmuiden wist de meeste proppen te verzamelen en ging met de beker naar huis. Ze wonnen daarbij nipt van De Bongerd uit Wijhe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.