compostactie voor vechtgenotenhuis succes

De heer Wim Eilander van de Nederlands Gereformeerde kerk te Dalfsen overhandigde namens dit kerkgenootschap een cheque van 4.250 euro aan mevrouw Gerda Bruggeman, initiatiefneemster en tevens voorzitster van de Stichting Vrienden van het Vechtgenotenhuis. Dit geld is bijeengebracht door de vele vrijwilligers uit Dalfsen die met duizenden zakken compost, potgrond en mestkorrels langs de deuren zijn gegaan.

Deze compostactie bestaat al 30 jaar en is oorspronkelijk ontstaan uit de behoefte aan financiële middelen om een nieuwe kerk in Dalfsen te kunnen bouwen. Toen na vier jaar de kerk gereed was, is de actie blijven bestaan en wordt er jaarlijks een goed doel gekozen om de opbrengst aan te doneren.

De compostactie is een begrip geworden in Dalfsen en wint het nog altijd van de gratis acties van andere organisaties. Van de catering tot de opslag van de zakken in het magazijn van de firma Mol en het rondbrengen van de bestellingen: alles is tot in de puntjes verzorgd. Er wordt gewerkt volgens een draaiboek en ieder heeft zijn taak. Op aanwijzing van de kopers krijgen de bezorgers door waar de zakken neergelegd moeten worden. Dat kan zijn van “naast de voordeur”, of “in het schuurtje”, alles is mogelijk. De mensen hoeven de deur niet uit en hoeven niet met de zware zakken te sjouwen.

Met deze bijdrage draagt de Nederlands Gereformeerde kerk te Dalfsen een steentje bij aan het werk van het Vechtgenotenhuis. Het Vechtgenotenhuis is een inloophuis en ontmoetingsplek voor iedereen die in welke vorm dan ook te maken heeft of heeft gehad met kanker.

De Stichting Vechtgenoten is volledig afhankelijk van giften en donaties en draait op de inzet van vele vrijwilligers. Giften zoals deze van de Nederlands Gereformeerde kerk zijn daarom meer dan welkom.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.