Home / archiefcentraal / centrum dalfsen weer vol met kunst

centrum dalfsen weer vol met kunst

De werkgroep KUNSTen op Straat Dalfsen houdt op vrijdagavond 1 juni voor de zesde keer het straattheaterfestival. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang. Vrijdagavond 1 juni worden de winkelstraten van Dalfsen weer in beslag genomen door nationale en internationale straattheaterartiesten van naam. Er wordt hard gewerkt aan een verrassend avondvullend programma voor jong en oud.

KUNSTen op Straat laat mensen genieten van internationaal gelauwerde en vernieuwende straattheatervoorstellingen. Het neusje van de zalm uit binnen- en buitenland onder de straattheaterartiesten komt naar Dalfsen. Mede dankzij vele lokale sponsoren wordt dit ook dit jaar weer mogelijk gemaakt.

Dat het festival gewaardeerd wordt, is in de eerste plaats te merken aan het groot aantal bezoekers tijdens het festival. Daarnaast heeft de werkgroep KUNSTen op Straat Dalfsen ook de ‘Vrienden van Dalfsen-prijs’ in ontvangst mogen nemen eind vorig jaar en daar zijn ze zeer trots op!

In samenwerking met de stichting ‘KUNSTen op Straat’ uit Diepenheim wordt er ook dit jaar gezocht naar verrassende, spectaculaire en bijzondere artiesten. De stichting KUNSTen op Straat organiseert de komende zomer in een groot aantal plaatsen in Overijssel het straattheater. Dit doen zij al twintig jaar in Overijssel. Voor de organisatie in Dalfsen worden zij geholpen door een loyale en enthousiaste werkgroep van het Cultuurplatform Dalfsen.

Enthousiaste liefhebbers van straattheater kunnen de volgende dag, zaterdag 2 juni terecht in Zwolle: het festival KUNSTen op Straat strijkt dan ook daar neer.

Lees ook

Jeugdige Ommenaar zet zich in voor gezonder Ommen

OMMEN – Onlangs nodigde Wethouder Ko Scheele met onder andere jeugd, onderwijs, cultuur en sport …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.