carinova start met spreekuur

Inwoners van de gemeente Ommen kunnen voortaan met alle vragen over zorg en welzijn terecht bij de coördinerende wijkverpleegkundige van Carinova. In het wijkgebouw van Ommen (Jhr. van Nahuysstraat 66) houdt zij vanaf donderdag 7 juni elke eerste donderdag van de maand spreekuur van 11.00 tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Indien men niet zelf kan komen, komt de verpleegkundige aan huis. In dat geval is het van belang om eerst Carinova te bellen. Het telefoonnummer is 0900 86 62 (lokaal tarief). Via dit nummer kan men ook meer informatie krijgen; dit kan tevens via de website www.carinova.nl.

Waarom dit spreekuur?

Iedereen, jong of oud, kan ooit in zijn of haar leven zorg nodig hebben. En dan wilt u graag dat het goed geregeld is. Zonder hulp valt dat niet mee. Zorgaanbieders hebben verschillende mogelijkheden, waarna u moet kiezen, formulieren moeten ingevuld worden, indicaties moeten worden aangevraagd, enzovoort. Dan is het erg fijn dat er iemand is die dat allemaal voor u uitzoekt.

Wat kan de coördinerend wijkverpleegkundige voor u doen?

U kunt op het spreekuur terecht met vragen die te maken hebben met zorg en welzijn. Dit kan variëren van vragen over hulp bij het wassen en aankleden, medicatie, het verzorgen van wonden, het geven van injecties, het bestrijden van pijn, maar het kunnen ook vragen zijn over bijvoorbeeld de huishoudelijk hulp, dagbehandeling/dagbesteding, het aanvragen van hulpmiddelen, zorg en indicaties.

De coördinerend wijkverpleegkundige fungeert als een vraagbaak op velerlei gebied. Zij heeft informatiefolders en demonstratiemateriaal. Ook kan zij uitleg geven over hulpmiddelen en het juiste gebruik ervan. Verder kan zij u uitleg geven over ziekte en kwalen en over het zo goed mogelijk omgaan met de gevolgen daarvan, zodat u ondanks ziekte of handicap toch zo veel mogelijk kwaliteit van leven kunt verkrijgen.

Meer informatie is te vinden op www.carinova.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.