asc krijgt te weinig loon naar werken

De hoofdmacht van ASC’62 kreeg zaterdag tegen nummer drie AVW ’66 niet wat het verdiende. Hoewel een 0-2 achterstand met veel inzet knap werd weggewerkt door twee doelpunten van Floris Meerveld, liet de ploeg de kansen op winst daarna ruimschoots liggen.

Na het debacle van vorige week tegen degradatiekandidaat Drienerlo, was ASC er veel aan gelegen om tegen het sterker geachte AVW’66 een goede prestatie neer te zetten.

De Dalfsenaren begonnen fel maar ook nerveus wat met name enkele malen balverlies bij Johan Lindeboom opleverde en waaruit direct gevaarlijke counters ontstonden voor de gasten uit Westervoort. Met het nodige kunst en vliegwerk wist de verdediging van ASC de eerste twintig minuten het doel schoon te houden.

Een ongelukkig schot tegen de arm van Coen Westerhof werd door scheidsrechter Beldman te streng beoordeeld en bestraft met een penalty die door AVW ’66 gretig werd verzilverd. Vanaf dat moment was ASC even de kluts kwijt. Opnieuw werd op het middenveld simpel de bal verspeeld en schoot AVW met een bekeken schot in de hoek de Dalfser hoop aan flarden.

Met de ruime voorsprong leek AVW de teugels iets te laten vieren en schakelde ASC over op werkvoetbal. Langzamerhand bracht ze dat dichter bij de doelmond en op slag van rust werd de aanvalsdruk te groot voor de defensie van AVW. De voorzet van Matthijs van Gelder werd door Floris Meerveld keurig ingetikt.

De tweede helft werd door ASC weer monter aangepakt op zoek naar de gelijkmaker. Achterin werd risico genomen en Nick Bredewold werd tot tweemaal toe van links keurig bediend. Beide keren kreeg hij de bal echter niet over de doellijn. Vlak daarna werd ook nog een handsbal van AVW in de zestienmeter door de scheidsrechter weggewoven. Aan de andere zijde brak AVW af en toe ook gevaarlijk door wat voor hachelijke situaties leidde maar gelukkig bleven daar de doelpunten ook uit.

Een kwartier voor tijd kreeg ASC dan toch de verdiende gelijkmaker. De vrij trap van Chiel Pasman werd door Floris Meerveld met het hoofd geschampt wat de bal net voldoende richting gaf en de keeper verraste.

De moegestreden teams konden zich vinden in de remise en drongen niet verder meer aan.

ASC heeft zich met dit resultaat definitief buiten de degradatiezone weten te spelen. Er wachten nog 2 wedstrijden tegen respectievelijk de aankomende kampioen Sparta Enschede en degradant De Esch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.