archetex lemelerveldse onderneming van jaar

“Wat een hectische dag! De telefoon staat roodgloeiend, we krijgen ontzettend veel felicitatiemailtjes, sms-jes, Facebookberichtjes, tweets, noem het allemaal maar op!” Archetex Architecten- en Ingenieursbureau is dinsdagavond uitgeroepen tot Lemelerveldse onderneming van het jaar 2012 en sindsdien hebben eigenaren Michel Koenjer en Manfred Cents weinig rust gehad. Ze nemen de felicitaties, bloemen en taarten dankbaar in ontvangst. “We hadden het nooit verwacht! De concurrentie was niet gering. Een bedrijf als Wagenmans Wonen doet het hartstikke goed in een moeilijke markt en EPDM Systems is marktleider in zijn eigen niche.”

Archetex Architecten- en Ingenieursbureau bestaat inmiddels twee jaar. Het bedrijf richt zich op architectuur en bouw- en installatieadvies voor de particuliere en zakelijke markt. Van simpele uitbouw tot luxe villa, van schuurtje tot bedrijfspand, alles is mogelijk. Archetex werkt(e) onder andere voor de gemeente Raalte (het ontwerp voor het nieuwe HOFtheater), zwembad ’t Hooge Holt in Gramsbergen, Freesverhuur Ommen en De Zwaluwhof in Hoonhorst.

Michel en Manfred, allebei 38 jaar, begonnen met hun tweeën, maar inmiddels beschikt het bedrijf al over dertien medewerkers. “We hebben voor een heel andere aanpak gekozen dan onze concullega’s”, vertellen de twee jonge honden. “Ten eerste ontwerpen we van binnen naar buiten. Onze ontwerpen zijn gebaseerd op de gebruikswensen en de routing. De dagelijkse praktijk is leidend, net zoals beleving en duurzaamheid. Veel andere architecten ontwerpen eerst de buitenkant en delen vervolgens de beschikbare ruimte in. Daarbij huren ze daarna een installatieadviseur en een bouwkundige in. Wij brengen alle verschillende disciplines samen onder één paraplu. Bij ons werken de architect, de bouwkundige en installatieadviseur gezamenlijk in een horizontale organisatie. Dat vertaalt zich in korte lijnen, compacte ontwerpen en dus lagere kosten. Hoe minder bouwvolume je hebt, hoe goedkoper je immers onder de streep uit bent. Bovendien zorgt onze aanpak ook voor minder faalkosten en optimaal gebruikersgemak.”

Daarnaast besteden Michel en Manfred veel tijd aan hun netwerk en kennisvergroting. “We profileren ons als echte verbinders. Als wij een mooi vrijstaand kavel tegenkomen, ontwikkelen we zelf een plan. De eigenaar en de mogelijke gebruiker brengen we vervolgens met elkaar in contact. Soms treden we dus min of meer op als projectontwikkelaar. Zo werken we heel actief aan onze portefeuille en creëren we onze eigen opdrachten.”

Archetex kan er dus op bogen tegen de stroom in te zijn gegroeid. Geen geringe prestatie, maar desondanks toonde het tweetal zich afgelopen dinsdagavond volledig verrast. “We hadden niet verwacht dat de andere leden van de OVL ons zo hoog achten”, vertelt Manfred. “Heel veel aanwezigen toonden zich heel blij voor ons. Dat was misschien nog wel het mooiste. De prijs is dan ook een fantastische opsteker. We straalden van oor tot oor, het zou me zelfs niks verbazen als we licht gaven…”

Architecten- en Ingenieursbureau Archetex is gevestigd aan het Kroonplein 4a in Lemelerveld, tel: 0572-370544. Meer informatie op www.archetex.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.