accordeon melancolique komt naar witharen

Als er in de accordeonwereld een walk of fame zou bestaan zou de ster van Accordéon Mélancolique op een zeer prominente plaats staan. De internationale reputatie van dit duo reikt inmiddels tot in alle uithoeken; bewonderaars uit onder andere de Verenigde Staten, Australië, IJsland, Frankrijk, Engeland en Ierland zijn lyrisch over het spel van de twee accordeonisten. De huidige concerttour van deze musici doet 29 April Witharen aan, een kans die sfeer- en muziekliefhebbers niet mogen missen.

Het in 1984 opgerichte Accordéon Mélancolique bestaat uit Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, twee autodidacten uit het Friese Sint Jacobiparochie. Hun eerste cd, L’imparfait du Coeur, verscheen in 1998. Het bleek een schot in de roos; volgens het Zweedse accordeonmagazine Dragspels Nytt was het de beste accordeon-CD van 1999. Het duo won flink aan populariteit en speelde in 2000 en 2003 op festivals in IJsland en Denemarken.

Sinds 1999 verzorgt Accordéon Mélancolique honderden concerten. Ook heeft het duo inmiddels vijf cd’s uitgebracht. De veelal eigen composities die op deze cd’s staan worden veelvuldig ingezet in onder meer films, documentaires, commercials, dans- en theaterproducties. Ook de vier bladmuziekbundels die het tweetal heeft uitgebracht vinden gretig aftrek bij muzikanten en muziekscholen.

Niet alleen de originele speelstijl van Accordéon Mélancolique valt op, ook hun ontdekking van stilte in muziek is bijzonder. Het duo maakt hier bewust gebruik van; zelfs eenvoudige muziekstukken krijgen in de uitvoering een intense spanning mee. Het is muzikaliteit waar het publiek muisstil van wordt. Ook de locatie voegt veel toe aan de sfeer; veelal treden zij op in bijzondere en kleinere locaties zoals kerkjes, kasteeltjes en musea.

Het optreden vindt zondag 29 april plaats in Gebouw Irene, Balkerweg 56 in Witharen. De aanvang is om 15.30 uur en kaarten kosten 10 euro. Reserveren kan via 0528 – 232 068.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.