Home / archiefcentraal / zvoschutte informatisering verslaat koploper

zvoschutte informatisering verslaat koploper

Woensdagavond 22 maart stond de kraker in de 1e divisie op het programma. ZVO/Schutte informatisering moest winnen van zvv Sparta om weer op de 3e plek te komen en zo de kansen voor de nacompetitie op te houden. Dat lukte, want de koploper werd met een 8-4 nederlaag terug naar huis gestuurd.

In een goed gevulde sporthal kwam ZVO/Schutte Informatisering goed uit de startblokken. Het was Stef Raben die de score opende met een punter in de kruising. zvv Sparta was wakker geschud en scoorde vrij snel via Auke Walet de 1-1, maar Martijn Wassing schoot met de 2-1 de thuisploeg weer op voorsprong. ZVO/Schutte Informatisering kreeg goede kansen op de 3-1, maar zvv Sparta trok de stand weer gelijk door een doelpunt Brahim Elajjouri. Voor rust was het opnieuw Stef Raben die de Ommenaren met een 3-2 voorsprong de rust in liet gaan.

De 2e helft voerde zvv Sparta de druk op en via snelle combinaties werd het doel van Eric Logtenberg gezocht. Deze hield met enkele goede reddingen de voorsprong vast. Via een snelle uitval met een dubbele een-twee schoot Harm Jan Tip de 4-2 in de touwen. Serkan Albayrak van zvv Sparta scoorde de 4-3, waarna het de beurt was aan Stefan Buitenhuis om na een goede aanval de 5-3 binnen te schieten. Stefan was ook verantwoordelijk voor de mooiste goal van de avond, na een verre uitgooi van Eric Logtenberg nam hij de bal op de borst en in een beweging schoot hij uit een onmogelijke hoek de bevrijdende 6-3 in de touwen.

Met nog acht minuten moest zvv Sparta nog meer risico nemen om niet met een nederlaag te vertrekken uit Ommen. Uit een snelle counter scoorde Stef Raben zijn derde van de avond. 7-3: wedstrijd beslist. Zvv Sparta scoorde nog de 7-4, maar het slotakkoord was opnieuw voor Stef Raben die met de 8-4 zijn 4e van de avond scoorde en zo de drie punten definitief veilig stelde. Een verdiende overwinning in een mooie sportieve wedstrijd zaalvoetbal. Later op de avond werd bekend dat de nummer twee ESA ook haar wedstrijd verloor. Zodoende kan het met nog twee wedstrijden te gaan bovenin nog alle kanten op.

Volgende week woesndag 28 maart speelt ZVO/Schutte Informatisering opnieuw thuis. Om 20.15 uur is Robut et Velocitas uit Apeldoorn de tegenstander.

Stand aan kop in 1e divisie E :

zvv Sparta 18-40

ESA 18-36

ZVO 18-34

Ruurlo 18-33

Anatolia 17-31

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.