Home / archiefcentraal / zestien geslaagde pupillenscheidsrechters

zestien geslaagde pupillenscheidsrechters

Alle leerlingen in het voortgezet onderwijs moeten vanaf het schooljaar 2011-2012 een maatschappelijke stage volgen tijdens hun opleiding. Deze nieuwe regel heeft als gevolg dat er straks ongeveer 200.000 leerlingen op zoek gaan naar een stageplek. Zo hebben 14 leerlingen donderdag 1 maart een cursus pupillenscheidsrechter gevolgd, in het kader van hun maatschappelijke stage bij SV Nieuwleusen. Deze 14 leerlingen werden aangevuld met de A1 junioren Robin Hoogenkamp en Hendrik-Jan van den Berg. Docent was Ronald de Jong uit Westerhaar-Vriezeveen.

De cursus heeft hen heel wat bij gebracht. Tijdens de ochtendsessie in de kantine van SV Nieuwleusen werd veel aandacht aan de theorie besteed. Er werd onder andere geleerd hoe je omgaat met de spelregels. Ook de omgang met spelers, leiders en ouders kwam aan bod.

Vervolgens werden buiten de afmetingen van het voetbalveld (het doelgebied, strafschopgebied, middencirkel, zij- en achterlijnen) besproken en de looplijnen van de scheidsrechter.

Het voetballen zelf mocht natuurlijk niet ontbreken, dus de middagsessie begon met een voetbalpartijtje. De cursisten werden verdeeld in twee teams die het tegen elkaar moesten opnemen. Elke cursist kreeg ongeveer acht minuten de rol van scheidsrechter op zich. Ze werden hierbij gecoacht door de ervaren oud KNVB-scheidsrechter Herman Vrieling en leider/bestuurslid voetbalzaken Jan Pasman.

Als afsluiting werd er een ware toets afgenomen… Alle cursisten zijn hiervoor geslaagd! Dit betekent dat ze als scheidsrechter mogen optreden bij de F- en E-pupillen.

De geslaagde scheidsrechters mogen hun scheidsrechter kunsten vertonen tijdens het jaarlijkse F- en E-pupillen Toernooi op zaterdag 2 juni 2012. Hieraan nemen tachtig teams deel.

Lees ook

ASC’62 heeft nieuwe hoofdtrainer

DALFSEN – Met ingang van het seizoen 2022-2023 heeft ASC’62 een nieuwe hoofdtrainer. Het bestuur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.