Home / archiefcentraal / wandelnetwerk dalfsen vrijdag officieel open

wandelnetwerk dalfsen vrijdag officieel open

Het wandelnetwerk Dalfsen wordt vrijdag 16 maart officieel geopend door wethouder Maurits von Martels van de gemeente Dalfsen en gedeputeeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel. Het gaat om 34 gemarkeerde wandelroutes in Dalfsen, Lemelerveld, Nieuwleusen, Oudleusen en Hoonhorst.

In het Vechtdal ligt nu 1300 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes, waarvan 280 kilometer binnen de gemeentegrenzen van Dalfsen. In het wandelnetwerk zijn ook de langeafstandsroutes opgenomen, waaronder het Maarten van Rossumpad, het Vechtdalpad en het Havezathepad.

In de afgelopen periode zijn 34 verschillende wandelrondjes aangelegd, van in totaal 280 kilometer. Een wandelroute kan gemakkelijk worden gevolgd doordat er 114 keuzepalen en ongeveer 450 routepalen staan. Een keuzepaal is een paal die op de kruising van wandelroutes staan, zodat de wandelaar een keuze kan maken en van de ene route eenvoudig op de andere route kan overstappen.

Het wandelnetwerk is mogelijk gemaakt door medewerking van provincie Overijssel,

landgoedeigenaren, waterschap en particulieren. De kaart voor het wandelnetwerk Dalfsen is vanaf 16 maart verkrijgbaar bij de VVV winkels en – informatiepunten.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.