uit het gemeentehuis klean

Doel van de stichting is mensen bewust te maken van de enorme rotzooi die we dagelijks weggooien en in de natuur en ons milieu terecht komt. Naast bewust maken, steekt de stichting ook letterlijk de handen uit de mouwen: het daadwerkelijk opruimen van

rommel in bermen, op het water etc.’ Rotzooi neergooien moet net zo onacceptabel worden als gif dumpen’, aldus Smith.

Op 24 maart gaat de stichting de noordelijke oever van het IJ schoonmaken. Smith en KLEAN slaan de spijker op zijn kop. Want laten we eens dicht bij huis blijven. Op straat, in de plantsoenen en in onze bermen in het buitengebied ligt schandalig veel afval. Zo heb ik zelf onlangs bij mij in de buurt maar weer eens het afval verwijderd: een vuilnis zak vol.

Het trieste hiervan is dat het niet alleen om scholieren gaat (het verstand komt met de jaren), het gaat juist ook om onszelf: volwassenen. Frustrerend is het wel te constateren dat een paar dagen nadat het bermgedeelte aan de Welsummerweg schoon was, op dezelfde plek weer afval lag. Mijn beker frisdrank van McDonald’s is leeg, het raam van de auto open en hup naar buiten met die beker, lekker makkelijk toch? moet de viespeuk gedacht hebben. Op zo’n moment zou je willen dat de kennelijk hardnekkige dader (eerder had ik soortgelijk afval verwijderd) op heterdaad betrapt was met een boete van 1000 euro aan zijn broek.

Niet alleen gooien we schandalig veel spullen op straat en in de bermen, we staan erbij en kijken er naar!

Wat let ons om, als we al wandelend de troep zien, deze op te rapen en thuis in de container te gooien? Tip: neem als u gaat wandelen of fietsen een zakje mee om de rommel in te doen. Een kleine moeite, samen werken we aan een beter milieu en een schoon Dalfsen. Alle kleine beetjes helpen, toch?

Herman Zwart

Secretaris-directeur

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.