turnster sterre bartels naar nk

De Nieuwleusense turnster Sterre Bartels van GVN heeft zich geplaatst voor het NK. Ze deed dat afgelopen weekeinde tijdens de halve finales voor de 3e divisie in Leek. GVN had 5 turnsters die via voorronden waren doorgedrongen tot deze finale.

Bij de instap was het avontuur te groot voor Esmee Westrik. Esmee turnde duidelijk onder haar kunnen en werd 34e. In het niveau pupil 1 kwamen Luna Sterken en Sterre Bartels in aktie. Luna turnde voor wat ze waard was maar het was niet genoeg. Ze werd 29e.

Maar Sterre wist wat haar te doen stond en kon met druk prima overweg. Ze liet zien op dit niveau thuis te horen en zette met een tweede plaats op vloer een goed signaal neer bij de jury. Sterre werd in het totaal dertiende.

Ook bij de pupil 2 ging het prima van start. Judith Nijzink en Kim van Ringen zaten na twee toestellen bij de eerste tien maar door concentratiegebrek op de balk werden ze vele plaatsen teruggeworpen. De beide turnsters lieten hun kans voorbijgaan om deze finale goed af te sluiten. Judith werd 22e en Kim 26e.

Het was goed te zien dat hier de beste turnsters van Nederland stonden. De verschillen waren zeer klein en een enkele fout kon zo tien plaatsen schelen. Uit elk niveau gingen de beste zestien turnsters door. Dat betekent dat alleen Sterre door gaat naar de NK.

GVN is er trots op dat deze 5 turnsters de finale bereikt hebben en dat er ook weer een turnster is doorgedrongen tot de NK op 14 april in Utrecht.

GVN was zeer actief deze dag want tegelijkertijd werd er in Rijssen de finale geturnd van de 5e divisie. Hier waren turnsters van de B selectie in aktie. Bij de pupil 2 werd Henea van Dijken zesde met een uistekende brugoefening, Phyllis Hilberink veertiende, Felicia Westerhof zestiende en Daphne Schouten 34 ste. Uitschieter hierbij was Loes van der Kolk die eerste werd bij de jeugd.

Volgende week komen er weer turnsters van de B selectie in aktie bij de finale van de 6e divisie in sporthal de Schakel in Nieuwleusen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.